Apelez la sprijunul dvs intr-o situatie delicata:
Am primit o decizie de restructare a postului, in care nu se precizeaza situatia locurilor vacante si nici unde se poate contesta. In plus, nici nu se numeste "decizie", pur si simplu ma anunta ca, in baza unui referat al conducerii, voi fi concediata conform art. 65(1), cu drept la preaviz.
Credeti ca daca voi contesta decizia si dau in judecata angajatorul, voi avea castig de cauza? Au mai fost procese pe aceasta tema castigate de angajat?
Nu as vrea nici sa intru intr-un razboi in care n-am sanse de castig, intrucat mi-e teama de consecintele acesteia la o angajare viitoare, dar , daca am dreptate, n-as sta nepasatoare in fata unei masuri abuzive.
restructurarea unui post(desfiintarea) se face in baza unui referat. in urma acestui referat, daca se considera oportun, conducerea societatii ia sau decizia desfiintarii locului de munca. hotariirea conducerii societatii in acest sens se aduce la cunostinta persoanei careia i se restructureaza locul de munca printr-o "decizie" in care se arata ca se desfiinteaza locul de munca, durata preavizului, faptul ca persoanei disponibilizate i s a oferit sau un alt loc de munca, instanta competenta cu solutionarea contestatiei, termenul de contestatie, etc. in cazul dv. instanta competenta este Tribunalul, termenul de contestatie este de 30 zile de la data luarii la cunostinta, sub semnatura ,de primire a deciziei.actiunea este scutita de taxe de timbru si, admiterea ei depinde de foarte multi factori. ar fi bine sa luati legatura cu un avocat, sa-i prezentati actele si, acesta, sa va sfatuiasca despre demersurile ulterioare.
In cazul desfiintarii unui post se ia o decizie la nivel de unitate apoi se aduce la cunostinta ,printr-o notificare, angajatului a carui post urmeaza a se desfiinta .In respectiva notificare trebuie sa fie prevazuta perioada de preaviz , salariile compensatorii , lista posturilor vacante din unitate .Dupa expirarea perioadei de preaviz prevazuta de lege se va emite decizia de desfiintare a postului care poate fi contestata la tribunal in 30 de zile de la data luarii la cunostinta . Dvs. ,inteleg din cele spuse, ati primit doar notificarea de desfiintare a postului ; aceasta nu poate fi contestata in instanta .
Va multumesc pentru raspuns.
As vrea sa precizez ca instiintarea respectiva am primit-o pe 15 septembrie, cu drept de preaviz 20 zile, ultima mea zi lucratoare fiind 14 octombrie. Azi fiind ultima zi am solicitat sa mi se dea decizia de restructurare. Raspunsul a fost ca decizia respectiva a fost predata la ITM (acolo se tin cartile de munca) si ca este o decizie interna, asa ca nu trebuie sa primesc si eu un exemplar. Este normal asa ceva??
Va rog sa imi spuneti in cat timp de la desfiintarea postului de munca trebuie sa primesc decizia? Daca nu o primesc, pot deschide un proces impotriva angajatorului?
Multumesc mult!
Decizia de concediere ar trebui sa fie emisa si inregistrata imediat cum se termina perioada de preaviz si adusa la cunostinta dvs. Din momentul aducerii la cunostinta o puteti contesta in 30 de zile .
Conform legii trebuie sa va fie comunicata decizia personal sau prin posta cu confirmare.
Puteti cere de la ITM o copie dupa decizie daca angajatorul refuza.
Puteti cere anularea deciziei de concediere pentru necomunicare ..vb cu cineva de specialitate .
S-ar putea sa aveti nevoie de decizie la somaj
ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de angajatori si aflate in arhiva acestei institutii ... singurele autoritati carora li se elibereaza copii sunt instantele de judecata, parchetul si politia.
Desfiintare post
twinkle23
Buna ziua,
Poate sa-mi spuna cineva unde gasesc motivele legale pentru care se pot desfiinta posturile de munca si care este procedura corecta pentru ... (vezi toată discuția)