avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa somaj?

buna ziua! ma aflu in urmatoarea situatie: timp de 7 ani am fost angajata la o firma;am intrat in concediu de crestere copil, si l-am efectuat in intregime(2 ani); la intoarcere la serviciu am intrat in somaj, pe care l-am efectuat in intregime (9 luni) pna la 30.09.2010; cu 1 oct m-am angajat la alta firma si la 1 nov mi-a restructurat postul!
Intrebarea mea este : mai pot beneficia inca o data de somaj ? daca da, ce perioada?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gina1 , utilizator 14:09, 19 Octombrie 2010
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj de fiecare data cand indepliniti conditiile legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. La stabilirea perioadei de 24 de luni nu se ia în calcul perioada de suspendare a raporturilor de muncă, adica perioada in care ati fost in CCC pana la 2ani.
3. Adica cele 12 luni sunt formate din lunile lucrate dupa terminare CCC si care se completeaza (pana la 12) cu lunile lucrate inainte de intrarea in CCC.
4. Din cele 24 de luni stabilite cum am zis la pct.2 se scad cele 9 luni de somaj si trebuie sa va ramana 12 luni cotizate la somaj.
5. Veti beneficia tot de 9 luni de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj liana32 liana32 am terminat maternalul in 9 octombrie iarv din data de 12 octombrie mam angajat mie teama ca se va inchide am dreptul la somaj? tin sa precizez ca am iesit ... (vezi toată discuția)
Somaj garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,spuneti-mi va rog pot sa mai beneficiez de somaj in conditiile in care eu am fost in indemnizatie de cresterea copilului 2 ani ,dar inainte de asta ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj a doua oara? petro pa petro pa am lucrat pana in 01.12.2009 dupa care am beneficiat de indemnizatie de somaj 12 luni iar in luna a 11 se somaj m-am angajat dar la01 02 2011 am fost ... (vezi toată discuția)