avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei militare de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei militare de urmas

Nepoata mea are o pensie de urmas dupa tatal ei care a fost militar. Pensia e de 200 ron, jumatate din pensia care s-ar fi cuvenit tatalui ei, calculata in anul 2008.
Noua lege cere adeverinta de venit a tatalui in perioada lucrata urmand a se recalcula pensia de urmas. In cazul in care aceasta adeverinta nu este trimisa pensia se recalculeaza raportandu-se la salariu mediu brut pe economie din perioada respectiva. Dar nu te indruma nimeni cum e mai bine sa faci. Avand in vedere ca si asa pensia este mica nu stiu ce hotarare sa iau pentru recalculare.Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:31, 19 Octombrie 2010
Bine este sa solicitati si sa depuneti adeverintele de venit. Chiar dvs. spuneti ca pensia este mica (si o pensie de 200 lei e foarte mica, nu mica).
Accesati link-ul de mai jos si cititi discutia in legatura cu pensia de urmas, gasiti si un model de cerere. Ar fi bine sa cititi tot topicul.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii militare de urmas - recalculare- krys_xndr krys_xndr Buna ziua, as vrea si eu sa stiu daca recalcularea pensiilor militare vor influenta si pensiile militare de urmas si daca in conditiile in care primesc pensie ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Tatal meu este pensionar militar si a primit pe un cupon de pensie scris sa se prezinte la CMJ (centrul militar judetean) pentru o completa o ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de urmas boxici1 boxici1 Am pensie militara de urmas din noiembrie 2001, in urma decesului sotului, pentru fetita mea de 12 ani. Acesta a fost MM3, a decedat la 27 ani in urma unui ... (vezi toată discuția)