avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5 zile libere la casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5 zile libere la casatorie

Am pe cineva care sa casatorit acum si vroiam sa stiu daca are dreptul la cele 5 zile libere, ea fiind acum in concediu postnatal care se termina in data de 21.10.2010. Tin sa mentionez ca nunta a fost pe data de 16.10.2010.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silaghi Daniela , utilizator 00:46, 20 Octombrie 2010
Contractul colectiv de munca unic la nivel national

Art. 61. - (1) Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează:
a) căsătoria salariatului - 5 zile;

Mentionez ca 5 zile e minim.
Casa de piatra!!!!!!!!!
fiind in concediu postnatal asta inseamna ca are concediu medical si nu stiu daca poate intrerupe acest concediu pentru a beneficia de aceste zile
Nu intrerupe postnatalul, le solicita dupa terminarea acestuia.
Va multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera la nastere copil berceanu berceanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: cele 5 zile libere pentru nasterea unui copil pot fi acordate si salariatei care a nascut ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru evenimente deosebite gabryela_206 gabryela_206 Ma puteti ajuta intr-o problema........peste o luna am nunta si vroiam sa-mi fac cererea pentru concediu,am inteles ca se dau 5 zile pentru casatorie,acestea ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite pt evenimente familiale deosebite cocuta1973 cocuta1973 Am si eu un salariat care are nunta cu fiul sau. La cate zile libere platite are dreptul? Va rog sa specificati si legea. Va multumesc. (vezi toată discuția)