Buna ziua!
Am si eu o intrebare,de fapt mai multe.
Am scris o carte si vreau sa o public,dar inainte de a o da editurii spre evaluare(oricarei edituri) as dori sa stiu cum pot sa o protejez ca sa nu mi-o fure cineva si apoi sa ma refuze la editura,iar eu sa o vad publicata de altii ca fiind a lor.
O pot inregistra undeva sau declara,asta inainte de a o trimite spre evaluare si publicare?daca da unde?si costa ceva?
Care ar fi procentul "normal"care ti se acorda din vanzari?
Cine are habar sa ma lamureasca si pe mine,eu fiind la primul astfel de proces.
Va multumesc!
Ecopyright.ro prezinta oferta comerciala a unei firme, avem voie sa dam linkuri publicitare?
Cartile ca si alte create se "nasc" protejate de legea drepturilor de autor, doar sa puteti proba momentul creatiei. Presupunand ca editorul va "fura" manuscrisul (ceea ce nu se intampla), puteti actiona in judecata aducand ciornele, martori etc.
Oferta respectiva nu va protejeaza foarte bine. Acea firma nu are o baza de data oficala, care sa fie disponibila la nivel national si mondial cum au societatile de gestiune colectiva. Daca doriti sa va protejati operele si sa obtineti o recunoastere a drepturilor eficienta va sugerez sa apelati la OGC-ul din domeniu, si anume COPYRO.
Dreptul de autor se naste odata cu opera, nu e nevoie sa-l inregistrati. Cat despre temerea ca e posibil ca o editura sa preia manuscrisul si sa-l prelucreze, este cat se poate de intemeiata. Acest lucru se intampla si la case mai mari, adica la edituri straine, dar nu e foarte intalnit procedeul, mai ales la fictiune. La cartile stiintifice e alta poveste. E foarte usor de probat si aveti intotdeauna castig de cauza, ca autor. As zice insa sa porniti la drum cu o doza mai mare de optimism.
Drepturi ebook
rl_lucian
Buna ziua,
Cu eforturi considerabile am reusit sa elaborez un ebook pe care as dori sa il comercializez prin intermediul internetului. Nu doresc ... (vezi toată discuția)