avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Autorizatie de functionare fitofarmacii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Autorizatie de functionare fitofarmacii

Buna ziua, firma mea detine cateva fitofarmacii, in localitati diferite. As dori sa stiu daca sunt obligat sa cer autorizatie de functionare de la primarie. Codul CAEN este 4778, cod care apare in anexa OUG 99/2000, insa in conformitatea cu art 3 lit (i) "Sunt exceptate de la prevederile prezentei ordonante activitatile de comercializare: i) produsele si serviciile de piata reglementate prin acte normative speciale.". In 2007 a aparut Ordonanta 41/2007 , care reglementeaza modul de organizare si functionare a fitofarmaciilor, deci dupa parerea mea se incadreaza in art.3 lit (i), insa cei de la Primarie sustin contrariul. Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 14:10, 26 Octombrie 2010
Cam au dreptate cei de la primarie... Va rog sa studiati cu atentie actul de care faceti vorbire mai sus si anume actele de care aveti nevoie: Ordonanta 41/2007Art. 4 A lit. b)
b) copii de pe certificatul constatator, certificatul de înregistrare sau certificatul de înscriere de menţiuni, eliberate conform Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare;
Multumiri pentru raspunsul Dvs.! Totusi, spuneti-mi, aceasta lege este scrisa in limba romana? Parerea mea este, ca nu. Sau cel putin a fost redactat de niste imbecili ! Ce vrea sa insemne notiunea "precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice" ???? Oricum in contextul articolului respectiv nu are nici un sens.

Nu stiu cine a redactat-o, dar au votat-o alesii nostri!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare autorizatie functionare srl FLORIN RADU FLORIN RADU apelez la colegii priceputi in comercial/administrativ si ii rog sa imi spuna care este legislatia care reglementeaza anularea / retragerea / suspendarea ... (vezi toată discuția)
Este necesara o autorizare ssm pentru activiatatea : 4322 lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat Florin.N Florin.N Buna seara, As fi interesat sa stiu daca este obligatorie autorizarea ssm a unei societati care are ca obiect de activitate cod caen 4322. Sau putem sa ne ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl ContSters367984 ContSters367984 Buna ziua!Pt.infiintarea unui srl cu obiect activitate comert ,insecticide ,pesticide ,agricultura este obligatorie conditia de a fi absolvent de cursuri in ... (vezi toată discuția)