As vrea sa stiu daca se poate ca o persoana sa aiba contract de munca in tara si un contract de munca in strainatate in acelasi timp. Pentru obtinerea permisului de sedere in strainatate a incheiat un contract de munca.
pai ce ar avea sa nu se poata?
eu am avut si mi-am facut actele in strainatate si apoi am revenit in tara.
pe cine credeti ca incurcati daca ati avea nu 2 contracte in 2 tari diferite ci poate si 10, spre exemplu. oricum pentru fiecare se vor plati darile aferente asa ca nu faceti nici o ilegalitate si nici un abuz.
v-a spus cineva altcumva?
sa zicem ca ar depinde de tara ceea ce nu cred totusi.
cu norma intreaga in ambele contracte am avut si eu si nu am avut absolut nici o problema.
si daca stau bine si ma gandesc practic pentru cine sa fie o problema? cui credeti ca ii pasa si cui trebuie sa declarati ca aveti 2, 5...10 contracte? nu e obligatoriu nicaieri, atata timp cat dvs. stiti ce faceti, cum va descurcati si ce aveti de gand. practic pentru institutiile statului tarii unde aveti aceste contracte cel mai important lucru este sa va platiti contributiile obligatorii ce descind din eventualele contracte avute, deci...eu una chiar nu vad o problema. si pana la urma ati fost intrebata acest lucru undeva atunci cand ati facut al doilea contract sau altundeva? nu cred. si chiar daca sunteti, ce intereseaza pe ei? una e aici in Romania, alta in...Germania sa zicem si alta in SUA...si sa va dau un exemplu cum puteti avea 2 joburi concomitente full time: sa zicem ca lucrati in ...Spania - de exemplu la...eu stiu...camerista 8 ore pe zi deci contract cu norma intreaga cu tot tacamu si deci si cu platile aferente la statul spaniol si aveti un job si in tara tot cu norma intreaga ca si eu stiu...secretara ceva genu si angajatorul va intelege si va trimite lucrarile de efectuat pe mail si asa corespondati si va indepliniti munca si fata de cei din Romania unde angajatorul la fel plateste dari la stat pt. dvs. si totul este in regula...deci?! unde ar fi problema?
eu am avut la un moment dat si 3 contracte: unul in Romania ca economist, unul in Italia ca translator unde ulterior am reusit si mi-am facut si acolo niste acte si unul in SUA unde si eram efectiv fizic si lucram printr-un program work&travel. deci...nimic nu e imposibil.
multa bafta!
sper sa va fi fost de ajutor.
ps. nicaieri nu m-a intrebat nimeni ce unde cum...daca mai figurez in alta parte angajata si chiar de ma intreba...imi era mai usor sa le fi spus ca nu pentru ca e mai greu de inteles pentru altii ca practic nu e important acest aspect daca eu unde sunt si am contract este totul in regula. plus de asta momentan nu exista un sistem de centralizare a datelor si deci...e cam fiecare pe cont propriu si spune si declara fiecare ce vrea.
si ca un mic amanunt sa va spun spre exemplu ca sa vedeti ca am testat putin aceasta teorie de "sistem centralizat": eu figuram angajata in Romania si luam din strainatate somaj...asa ca...dvs. decideti ce si cum.
cum zic americanii?! sa gandim "outside the box" B-)
Ajutor de somaj
starete
Buna ziua!
Am o rugaminte: lucrez la o societate cu carte de munca - am aici o vechime de 26 de ani, iar la o alta firma lucrez cu contract individual cu ... (vezi toată discuția)
Tema licenta
EndRuu
Salut. Sunt student in anul al 4lea la drept si mi-am ales sa fac licenta la Dreptul Muncii. As vrea sa nu aleg o tema din cele din lista. As vrea sa vin cu ... (vezi toată discuția)