avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca la nivel de ramura-comert
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca la nivel de ramura-comert

Buna ziua,

S-a emis un contract colectiv de munca la nivel de ramura-comert pe anul 2010 publicat in monitorul oficial in 24/02/2010.
As vrea sa stiu daca acest contract este considerat obligatoriu pentru toate companiile cu codurile CAEN specificate sau nu? Conducerea companiei spune ca, nefiind lege, nu poate fi aplicat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 08:44, 20 Octombrie 2010
Este obligatoriu.
Aratati-le dumneavoastra ca "exista lege suficienta si pentru ei" ;problema in Romania fiind neaplicarea ei (uneori nici de catre instante!!)

1)-Codul muncii -art.241,alin. 1, lit c (Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza: pentru toti salariatii incadrati la toti angajatorii din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contract colectiv de munca la acest nivel)

2)-Legea 130/1996 -art. 11, alin 1 , lit. C (Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza: pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contract colectiv de munca)

3)-Contract Colectiv de Munca Unic la Nivel National – art.3 ,alin.1 ,lit. B(Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza: pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contract colectiv de munca,indiferent de forma de capital social (de stat sau privat,roman sau strain/mixt)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului-concediere adrian.n adrian.n Urmesa sa fiu concediat pe motiv restructurarea postului din motive neimputabile angajatului, firma are peste 21 angajati dar nu are incheiat contract colectiv ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura electronica siempreska siempreska Buna ziua! In CCM pe ramura electronica s-au stipulat urmatoarele: \"(1) Conform prevederilor art. 8, alin. (2), din Legea nr. 130/1996, republicata, ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca ContSters147374 ContSters147374 Daca o societate cu mai mult de 21 de angajati nu are contract colectic de munca, este obligata sa respecte conditiile minime din contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)