avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită onorariu executor si executare apartament
Discuție deschisă în Executare silită

onorariu executor si executare apartament

Buna,

Am si eu 2 probleme/intrebari:

1. Daca dau in executare un bilet la ordin, achit avans onorariu, si executorul nu gaseste nimic de executat, pentru inchiderea dosarului, mai trebuie sa platesc ceva??

2. Am vandut un apartament, si n-am avut toti banii, motiv pt. care am facut contrct de imprumut cu garantie reala imobiliara (ipoteca pe apartament) si restul banilor sa se plateasca in transe. Respectivul si-a finisat apartamentul, s-a mutat in el, si sta bine mersi, deja au trecut de scadenta 2 dintre rate, vreo 15.000 euro, dar el nu mi-a platit nimic. Cum sa procedez? Pot sa merg la executor si sa execut apartamentul? Pot executa numai ratele scadente? Ca nu vreau sa-i scoata apartamentul la licitatie, imi da mie ratele scadente, si apoi restul ratelor cum le mai obtin??? Va rog tare mult sa-mi dati un sfat!

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: fany22 , utilizator 16:54, 19 Octombrie 2010
1- In momentul in care puneti in executare un bilet la ordin veti achita onorariul executorului (daca achitati doar un avans, va trebui sa achitati si restul).Acest onorariu se considera pentru inceperea si definitivarea executarii.Nu trebuie sa mai platiti alta taxa de inchidere.
2- pentru restul transelor neachitate va trebui sa-l notificati pe cumparator si in cazul in care acesta nu raspunde sa-l dati in judecata pentru achitarea restului de pret in intregimea sa, fata de reaua credinta a cumparatorului in neachitarea ratelor la termenul scadent.
1. La inceput orice executor imi cere un avans. Dar, eu intrebam in ideea in care nu-mi recupereaza nimic, ca sa obtin de la el, o adresa sau ceva, prin care sa-mi scot din contabilitate debitul respectiv, trebuie sa-i achit si restul onorariului? Pentru asta n-ar trebui sa-mi spuna de la inceput cat costa tot, ca poate nu se merita, fiindca onorariile lor sunt foarte mari. si majoritatea spun doar avansul, nu toata suma, sa stiu daca merita sa execut de ex: 5000 ron, cand el imi cere 1700 ron, si nici nu-mi recupereaza nimic...rezulta ca eu imi maresc debitul...

2. sa inteleg ca pot sa merg la un executor si sa solicit executarea apartamentului? (el o sa-l scoata la licitatie, imi da mie cat mi se cuvine si restul merge la cumparator, nu? care va cheltuii banii, iar pe cand va trebui sa execut si urmatoarele transe, ma judec cu el, dar nu mai am ce recupera) de asta mi-e teama, e riscant. N-ar fi mai bine sa stau pana ajung toate ratele la scadenta, si apoi sa execut apartamentul si sa-mi recuperez tot? Care este parerea dv?

Multumesc pentru interesul acordat problemei mele!
Pentru punerea in executare a unui bilet la ordin de exemplu, executorul judecatoresc va face adrese tuturor bancilor din zona in vederea blocarii conturilor acestuia. Pentru aceasta bineinteles ca va emite adrese si somatii care costa. Bine ar fi sa-l intrebari de la inceput cat anume va costa si asa stiti ce aveti de plata.Din cate stiu eu executorii nu se apuca de treaba daca nu este achitat integral onorariul. (poate stiti dvs. altul mai cumsecade:D). Alegerea pentru punerea in executare a acestui bilet la ordin insa, va apartine. Daca stiti ca n-are de unde sa va recupereze sumele datorate...nu mai vad rostul executarii..
In ce priveste punctul 2, eu v-am sugerat instanta de judecata si nu executorul judecatoresc.In instanta urmand sa cereti executarea integrala a ratelor. Executorul intra in actiune dupa proces...
1. Da, pana acum am intalnit 3 executori care mi-au solicitat doar avans, de asta ma interesa daca trebuie sa-i mai achit si restul, avand in vedere ca nu mi-a recuperat nimic. Nu sunt sigur ca nu are de unde sa recupereze. Am facut adresa la primarie sa aflu ce bunuri are, dar mie nu vor sa-mi spuna, doar daca face executorul adresa.

2. Scrie in contract (facut la notar, bineinteles, si cu notarea interdictiei in cf.) ca acesta valoreaza titlu executoriu, de aceea incerc sa evit judecata, termene, si energie consumata, sa nu mai vorbesc de taxe judiciare #-o. Am inteles si ideea dv. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc ContSters137470 ContSters137470 Cat ma costa serviciile unui executor pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata?Merita sa apelez la el? poate imi ia cat ar trebui sa recuperez :)) (vezi toată discuția)
Executare silita pentru pensie de intretinere virginia77 virginia77 buna ziua. va rog frumos sa-mi spuneti cat ma costa onorariul unui executor pentru abandon familial. persoana care trebuie executata silit lucreaza ca si ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila. cum iau banii ? i0n i0n va salut, in sfarsit s-a incheiat procesul cu societatea unde am activat pana in urma cu cateva luni. am castigat si pe fond, si la recurs, societatea este ... (vezi toată discuția)