avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de Proprietari refuza restituirea sumei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de Proprietari refuza restituirea sumei platite in avans

Suntem societate comerciala si avem un spatiu comercial care apartine de o Asociatie de Proprietari. Au fost tot felul de probleme cu debite nejustificate imputate pe care noi, ca societate, am fost nevoiti sa le platim (pt ca ne refuzau un acord pt sediu firma-ne santajau sa platim ca sa isi dea acordul) . Noi am platit in final dar acum au venit niste reglari astfel incat am ajuns sa avem platit in avans 800 lei , bani pe care noi vrem sa ni-i restituie mai ales ca ne-am separat cu agentul termic si cu apa de Asociatie astfel ca ar dura poate si 2 ani pana s-ar stinge acest avans. Dar Asociatia refuza sa ne restituie aceasta suma pe care noi am platit-o pt ca Asocitia ne-o imputa si s-a ajuns la concluzia ca era gresit. Ce sa facem ?
Cel mai recent răspuns: mihacireasa , utilizator 17:32, 20 Octombrie 2010
Initial notificati asociatia de proprietari,cu termen concret obligatia de restituire suma
In caz de refuz/dezinteres,promovati actiune in instanta
mihacireasa a scris:
... s-a ajuns la concluzia ca era gresit. Ce sa facem ?

Aceasta concluzie, ca ar fi fost o greseala este insusita si de asociatie sau num,ai de dumneavoastra? Apoi ce reprezinta totusi aceasta suma? In legea 230/2007 si HG 1588/2007 se prevede, de exemplu ca fondul de reparatii nu se restituie, in schimb fondul de rulment se restituie in anumite conditii.
De aceea este important cum si cine a constatat, in fina, cum spuneti dv, ca suma de 800 lei este incasa in plus sau gresit de asociatie si ce reprezinta aceasta suma.
Cand am platit aproape 3500 lei, aceasta suma reprezenta cheltuieli de asociatie si apa (deci nu includea vreun fond) iar aceasta suma ne era imputata de Asociatie din senin si nejustificat dar am fost nevoiti sa o platim pt ca necesitam un acord pt un sediu de firma. Locatarii fiind in litigiu cu Asociatia pt aceste debite nejustificate, Parchetul a dispus efectuarea unei expertize contabile in urma careia s-a revenit asupra debitelor, astfel incat in ceea ce ne priveste, am ajuns sa avem platit in avans suma de 800 lei. Am facut notificare de restituire a soldului in termen de 10 zile insa Asocitia deja a refuzat acest lucru, ramanand sa se stinga in timp aceasta suma (in conditiile in care noi avem contracte individuale la apa si la agentul termic). Deci ar insemna ani buni ca sa se stinga 800 lei dar tare mi-e teama ca or sa aiba ei grija sa o stinga mai repede cu tot felul de cheltuieli inventate. Deja ma intrebau daca am platit reparatiile legate de acoperisul blocului de acum 3 ani...(iar noi abia acum 3 ani am cumparat imobilul) si de asta zic ca or sa caute tot felul de tertipuri pt a aduce soldul la 0.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
mihacireasa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire sume catre proprietari din fondul de reparatii iapost iapost Buna ziua, m-ar interesa opinia dvs. in urmatoarea speta: in fondul de reparatii s-a strans o suma de bani care nu a fost folosita in totalitate; in cazul in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire vis'a'vis de sume achitate in avans Urusag Urusag Buna ziua, Sunt administrator la o asociatie relativ nou infiintata si m-am lovit prima oara de situatia achitarii unor plati in avans. Sunt nedumerita cum ... (vezi toată discuția)
Restituire fond reabilitare termica cepuchm cepuchm Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica. Am avut un ... (vezi toată discuția)