avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedumerire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedumerire!

LEGE nr.10 din 8 februarie 2001
privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 stabileste ca aceste imobile se pot restitui prin decizia conducatorului unitatii respective ! In cazul in care se respinge cererea de restituire a bunului in natura putem sa atacam actul de respingere la Tribunal!
Pana aici clar , dar daca nu se raspunde deloc, administratia ramanand pasiva la cerere ce trebuie facut? Unde putem introduce o astfel de actiune ?!? Va rog ajutati-ma cu un raspuns Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: andronicus , utilizator 15:26, 22 Octombrie 2010
v-am raspuns deja, pe celalalt topic.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Dar in legea 102001 exista o dispozitie conform careia orice refuz de a raspunde la o cerere de restituire a imobilului poate fi atacata la Tribunal , sectia civila ( practic o exceptie de la controlul contenciosului) . Prin urmare in situatia in care administratia nu raspunde deloc putem ataca in instanta de contencios? sau procedura va fi afectata de prevederea din legea speciala? Va multumesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dizidenti politici noisette noisette Unchiului meu, i s-a gasit o banala invinuire si in anii 60, comunistii l-au inchis vreo 4 ani...unchiul meu era un mare anticomunist si din cauza asta ei i-au ... (vezi toată discuția)
Legea10/2001 bukinst bukinst In baza Legii 10/2001 s-a facut un dosar de despagubire pentru cladiri demolate dupa 1990. Este corest ? Daca Autoritatea refuya despagubirea cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Interpretare lege 146/1997 ssusu ssusu Citez:Legea taxei de timbru 146/1997 Art. 15.-Sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, ... (vezi toată discuția)