avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AJUTOOOOOOOOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AJUTOOOOOOOOR

Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de filmat. Dupa o declaratie la politie, acestia au negat faptul cum ar fi vrut sa fure marfa si au spus ca atrebuia sa vina cineva sa le aduca banii pentru ea.

In cele din urma au recunoscut fapta in fata celor de la agentia de paza a supermarketului, iar supermarketul si-a recuperat presupusa paguba si prin urmare nu va depune plangere impotriva celor 2.

Azi in jurul orei 15:30 ei trebuie sa mearga la politie pentru declaratii. Ce ii sfatuiti sa faca? Sa recunoasca si in fata politiei fapta si sa se ajunga la un consens. Se poate rezolva fara dosar penal?

Va multumesc mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:55, 24 Martie 2008
Este bine sa va luati un avocat care sa se ocupe de caz.Este vorba de o infractiune de furt calificat si deja, cred eu, ati agitat organele de ancheta.
Fara avocat platit este greu de spus ceea ce iese pt ca ati enervat organele si asta nu e bine.
Un avocat stie ce are de facut si poate detensiona situatia, lucru care este necesar.
Nu merge ca azi sa recunosti, maine nu sa mai recunosti si tot asa...
Exista sanse suficiente in clipa de fata sa scape de inchisoare dar daca lucrurile vor continua in acelasi mod este greu de prevazut ce va urma.

avocat Claudiu Lascoschi
De ce spuneti ca exista sanse suficiente pentru suspendarea pedepsei? Mie nu mi se par a fi suficiente... e furt calificat savarsit de 2 sau mai multe persoane impreuna intr-un loc public...

Pentru suspendare pedeapsa maxima aplicabila e 3 ani, nu? Pentru furt calificat ea nu e mai mare?:D
Si atunci, care sunt atenuantele pentru care sa pronunte instanta o pedeapsa orientata sub minimul special, in conditiile in care eu nu vad ca atenuanta decat recuperarea prejudiciului si asta e de discutat, ca daca i-au prins imediat, poate de-asta au recuperat, deci nu prea reiese vreo diligenta a acuzatilor pentru restituirea pagubelor... :-/

Referitor la organe, de ce sa se fi inflamat ele? Am vazut organe acuzate de cercetati, carate prin tribunale si tot n-a influientat prea mult situatia... Chiar a ajutat persoana respectiva. Si cu cat mai multe abuzuri, cu atat scapi mai usor. :P Nu?
Recunoasteti, luati avocat... Incercat suspendare, da' nu stiu daca se incadreaza...


Se incadreaza pe suspendare, are sanse, dar, sa nu isi tot schimbe declaratiile pt ca se va supara si instanta si asta chiar e rau...

avocat Claudiu Lascoschi
Referitor la organe, de ce sa se fi inflamat ele? Am vazut organe acuzate de cercetati, carate prin tribunale si tot n-a influientat prea mult situatia... Chiar a ajutat persoana respectiva. Si cu cat mai multe abuzuri, cu atat scapi mai usor. Nu?

Pare sa rezulte clar ca este vorba de un art 208 rap la art 209 cod. pen. In cazul in care persoana acuzata nu a comis fapta pt care este invinuita este altceva...B-)

Are oare bani pentru platiti avocati sa care organele de ancheta in judecata ? Sa fim seriosi.
Eu nu recomand asa ceva , dar, ne aflam intr-o tara democratica si fiecare face ce vrea.:D

avocat Claudiu Lascoschi
Pai nu cari pe nimeni in judecata, astepti sa te trimita ei si apoi arati abuzurile... nu cheltui niciun leut in plus... :D

Referitor la suspendare, haideti sa facem asa: eu spun ca nu prea are sanse, dv. ca are... si castiga cel care repeta mai mult, ce spuneti?
Ideea era ca au am aratat de ce nu cred ca are sanse. Aveti argumente contra sau... doar ne spuneti ca se poate?
:-/

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am o întrebare și eu . la prima fapta furt calificat ... Madalina Anamaria Madalina Anamaria Bună ziua ! Am o întrebare și eu . La prima fapta furt calificat conținu 4 acte . Reținere 24 de ore ulterior control juridiciar 60 de zile . Fapta ... (vezi toată discuția)
Am furat dintr-un mega-marchet!va rog ajutati-ma cu cateva sfaturi! Stropinel Stropinel Buna ziua!Probabil ca la problema pe care o am in momentul asta ar trebui sa ma duc la un psiholog nu sa va sacai pe voi cu intrebarile mele.Dar totusi v-as ... (vezi toată discuția)