avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA proprietar decedat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA proprietar decedat

Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni. Suntem mai multi mostenitori dar inca nu am facut succesiunea. As dori sa folosesc masina tatalui , nu vrem sa o vindem . M-ar interesa ce trebuie sa fac pentru a reinnoi RCA , toate actele fiind pe numele tatalui meu. Am contactat 2 firme de asigurari, fiecare a spus altceva. Prima ca in polita se trece ca proprietar sotia supravietuitoare iar cealalta firma sustine ca se trece la proprietar numele tataului decedat. Eu am permis de mai putin de 1 an si s-ar putea sa existe evenimente neplacute si nu doresc incurcaturi de natura juridica (adica firma de asigurari acum imi ia banii dar cand e sa despagubeasca pe cineva sa inceapa sa se scuze ca actele nu sunt in regula iar eu sa fiu doamne fereste data in judecata de pagubit) .
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 09:36, 16 Iunie 2014
Cel mai indicat ar fi sa faceti succesiunea pe autoturism ca sa nu mai aveti probleme.
art. 653 cod civ. Descendenti si ascendentii au de drept posesiunea succesiunii din momentul mortii defunctului.
ceilaltii mostenitori (sotia supravietuitoare ) intra in posesiunea succesiunii cu permisiunea justitiei.
Concluzia, descendentii pot folosi masina fara a dezbate succesiunea, cel mult pot face o acceptare a mostenirii eliberandu-li-se certificat de calitate de mostenitor cu care vor merge pt. a incheia RCA.
Si eu sunt in acceasi situatie ca si doamna care a deschis subiectul..
As dori sa stiu daca acum dupa aproape 4 ani s-a schimbat ceva, si daca pot reinnoi cu incredere polita de asigurare..
Mentionez ca sunt unicul mostenitor, de gradul I si ca nu am dezbatut succesiunea. Este obligatorie? Cu respect, Costin.
Da, reinnoiti polita pe numele proprietarului din talon !
Vreau sa stiu ce se intampla in cazul unui eveniment neplacut, asigurarea fiind pe numele defunctului.. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenire rosca_larisa2009 rosca_larisa2009 Se doreste a se face masa succesorala,existand un titlu de proprietate in care sunt mentionati toti frati,dintre care doar unul singur este proprietar adica cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul meu a decedat,nu am făcut succesiunea,am ... avram1977 avram1977 Bună ziua, Soțul meu a decedat,nu am făcut succesiunea,am o mașină care era pe numele lui,expira asigurarea obligatorie, o pot reînnoi sa pot circula cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.daca suntem doi frați și ambi renunțăm la moștenirea ... A.ioan A.ioan Buna ziua.Daca suntem doi frați și ambi renunțăm la moștenirea tatălui, mama rămâne singura mostenitoare? Sau la moștenire mai vin alți ... (vezi toată discuția)