avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... suspendare indemnizatie handicap gr.II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

suspendare indemnizatie handicap gr.II

Buna,
este vorba despre o persoana cu un handicap de grad II, epilepsie. Fara capacitatea de a munci, fara drept de munca.
Persoana este plecata din Romania , casatorita cu un cetatean italian. Vine periodic in Romania.
Pe data de 20 oct trebuia sa se prezintee pentru revizuire, dar a aflat ca ia fost suspendata indemnizatia.
Ce sansa mai are si unde trebuie sa faca demersuri pentru a putea din nou sa beneficieze de aceasta indemnizatie.
Demersuri catre comisia de expertiza medicala? Ministerul Sanatatii?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:50, 20 Octombrie 2010
Nu conteaza ca la revizuire trebuia sa se prezinte in 20.10.2010. I s-a trimis citatie pentru o alta data de revizuire, mai devreme (am scris in mesajul anterior). Nefiind acasa, n-a primit nici invitatia de la casa de pensii, nici citatia de la comisia de expertiza medicala.

Neprimind citatia de la comisia de expertiza medicala, nu s-a prezentat la termenul fixat de aceasta (termen de revizuire!). Neprezentandu-se, plata pensiei s-a suspendat conform art. 92, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 19/2000. Sunt sute de persoane in situatia aceasta (beneficiari de pensie de invaliditate care nu stau in Romania si care n-au aflat ca se fac verificari ale dosarelor si ca se stabilesc alte termene de revizuire de catre comisiile de expertiza). Acum nu trebuie sa faca o noua cerere, ci o noua revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere indemnizație de handicap ionela11 ionela11 Bună seara, Daca o persoana care s a angajat recent și a semnat un contract individual de munca, ea beneficiind și de indemnizația de handicap lunara... ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de invaliditate redialboss redialboss buna ziua am urmatorul diagnostic pus : diabet zaharat tip 2 complicat , retinopatie diabetica ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate hkeresztesi hkeresztesi BUNA seara! va rog f.mult sa ma lamutiti daca pe 17 AAaugust am fost la comisie ptr.reevaluare...si amprimit termen de revizuire pentru data de 8 .08.2011 . in ... (vezi toată discuția)