avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reglari contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reglari contabile

in cazul in care, in trecut au fost facute inregistrari contabile gresite, privind platile catre furnizori, cat si incasarile de la clienti, cum putem regla conturile de furnizori, respectiv clienti, pentru ca ele sa reflecte realitatea ?
Cel mai recent răspuns: dga , utilizator 20:58, 19 Octombrie 2010
Puteti sa reglati prin inventarierea generala, cand o sa trimiteti extrase de cont la clienti si o sa primiti de la furnizori.
cum se face un reglaj cu nota contabila(compensare), cu ajutorul contului 473 si 7588?
eduard_ a scris:

Puteti sa reglati prin inventarierea generala, cand o sa trimiteti extrase de cont la clienti si o sa primiti de la furnizori.

Nu numai asa.....se pot face note contabile pentru corectii, la care se anexeaza opii dupa documentele care stau la baza acestora.Nu trebuie neaparat sa astepte inventarierea anuala ....pentru a trimite extrase de cont cu solduri eronate .Multa corespondenta in acest caz,avand in vedere ca probabil stie ce s-a inregistrat gresit.
am extras de cont de la furnizori, cat si de la clienti. realitatea arata ca inregistrarile au fost gresite, iar acum as vrea sa stiu daca pot folosi un artificiu, prin nota contabila, din care sa reiasa realitatea si anume ex. un furnizor din fisa de partener arata ca are de incasat o valoare mai mare decat in realitate, iar un client are de plata mai putin decat arata fisa de partener. in cazul in care am extrasul de cont de la client, si de la furnizor care arata ca realitatea este cu totul cu alta fata de ceea ce am constatat eu, pot face o compensare intre furnizor-client , astfel ca realitatea sa fie aratata si in fisele unitataii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solduri conturi mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna seara, cum se poate inchide soldul unor conturi eronate (pp, asa mi-a venit firma de la alta ctb). de exp: 473, 409,419 cu minus,411 (la care clientul ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa de furnizori-clienti ioana b ioana b cum pot regla fisa de furnizor-client al unei firme X?daca soldul la clienti e cu "-" iar la furnizori e cu "+" (vezi toată discuția)
Ref. stingere/compensare a documentelor ce se storneaza Dragos1986 Dragos1986 Am si eu o intrebare si totodata o nelamurire pentru care va rog, daca se poate, sa ma ghidati spre o rezolvare sau cel putin lamurire ... (vezi toată discuția)