avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general solduri conturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

solduri conturi

Buna seara,
cum se poate inchide soldul unor conturi eronate (pp, asa mi-a venit firma de la alta ctb). de exp: 473, 409,419 cu minus,411 (la care clientul spune ca a incasat banii)?se poate cu 6588 sau 7588?vreau sa am cat de cat o balanta curata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 23:08, 7 Martie 2012
Fiecare sold trebuie analizat din ce se compune. Apoi faceti stornarile necesare si inregistrarile corecte.
Nu este corect sa "trantim" corespondente intre conturile enumerate mai sus numai de dragul unei imagini de balanta. Balanta este cum spuneti, "curata", cand se fac inregistrari corecte nu cand arata bine.
Cu stima.
Va sfatuiesc sa stabiliti mai intai componenta conturilor(din ce sume si de la cine se compun soldurile fiecarui cont- poate veti depista facturi si avize care se inchisd/soldeaza). Este o munca "de luat la bifa" (dar ... eu asa procedez).
In cele din urma intocmesc o nota explicativa si prezint situatia in conturi. Apoi in functie de decizii la nivel superior ... luam decizii de "busire" a soldurilor , dar pana acolo e drum mai lung ..
Buna seara,

In primul rand aveti contul 473. Insasi denumirea contului ne da de gandit. Daca acolo a introdus vechea contabila sume asupra carora nici ea nu a ajuns la o concluzie, Dvs. cu ce cont l-ati inchide? Soldul acestui cont, ca dealtfel si al celorlalte trebuie analizat/e in istoric. Pe baza fiselor de cont urmariti corespondenta acestora si faceti reglari pentru a avea o balanta care sa reflecte realitatea.

Referitor la conturile 419 si 411. Intre acestea exista o stransa legatura. Este clar ca in 419 sunt inregistrari eronate, daca administratorul v-a comunicat ca are clienti care sunt incasati. Acest fapt trebuie avut in vedere de Dvs. si verificate nu numai inregistrarile, ci si documentele. Ceea ce vreti Dvs. sa faceti, mai rau ar agrava situatia din punctul meu de vedere si niciun control nu ar trece peste acest fapt.

Aceasta este obligatia noastra, a contabililor. De aceea ne-am ales aceasta meserie care este frumoasa, dar in acelasi timp foarte migaloasa.:)

Va doresc sa aveti spor !
Gabriela Ionescu
Solicitati fisa client / fisa furnizor, pentru fiecare in parte. Spor la munca...e de lucru (muncit)!
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglari contabile dga dga in cazul in care, in trecut au fost facute inregistrari contabile gresite, privind platile catre furnizori, cat si incasarile de la clienti, cum putem regla ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece un 401. in 473? analici analici Buna ziua U furinzor are in balanta sald final pe credit -924 lei dorec sa il duc in contul 473 .Va rog ma puteti ajuta cu nota ctb ?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Incasat in plus pe chitanta Mariralu Mariralu Buna ziua, La reglarea unei fise a unui client am observat ca : - desi s-a facut chitanta pe suma de 1200 lei , in casa s-a inregistrat , din ... (vezi toată discuția)