daca eu am un credit pe care nu pot sa il mai platesc si am vandut o masina cu contract de vanzare - cumparare (cum se procedeaza) si noul proprietar nu a reusit sa o inmatriculeze pe numele lui ,o are doar in fiscal, poate banca sa vina sa ii puna sechestru pe bun?practic aia e masina lui, omul si-a cumparat-o.. poate banca sa mearga la om acasa sa ii ia masina?
Daca aveti contract autentic de vanzare cumparare sau chiar act sub semnatura privata si masina nu mai figureaza la rolul dvs.fiscal, banca nu poate sa va puna SECHESTRU PE ACEST BUN, dar se poate indrepta impotriva oricarui bun sau poprire pe salariu.Veti fi urmarit pana la achitarea creditului.
Teoretic adica dupa ce scrie in cartile de specialitate si in legi. Practic, creditorul trebuie sa probeze reaua-credinta a debitorului. Adica daca erati pus in intarziere ( notificat in legatura cu creditul) si ati vandut bunul sa va micsorati patrmoniul in scopul de a va sustrage de la executare silita, au dreptul sa atace actul in instanta. Daca nu au probe, nu ataca nimic si se lasa la mana lor.
Asa ca, succes!