avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se intampla daca nu mai pot plati creditul?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se intampla daca nu mai pot plati creditul?

daca eu am un credit pe care nu pot sa il mai platesc si am vandut o masina cu contract de vanzare - cumparare (cum se procedeaza) si noul proprietar nu a reusit sa o inmatriculeze pe numele lui ,o are doar in fiscal, poate banca sa vina sa ii puna sechestru pe bun?practic aia e masina lui, omul si-a cumparat-o.. poate banca sa mearga la om acasa sa ii ia masina?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:29, 20 Octombrie 2010
Daca aveti contract autentic de vanzare cumparare sau chiar act sub semnatura privata si masina nu mai figureaza la rolul dvs.fiscal, banca nu poate sa va puna SECHESTRU PE ACEST BUN, dar se poate indrepta impotriva oricarui bun sau poprire pe salariu.Veti fi urmarit pana la achitarea creditului.
Creditorul poate sa atace actul in instanta, in temeiul actiunii revocatorii.
Adica poate sa anuleze ctr. de v-c si sa va execute silit.

Asta teoretic.
adutescu a scris:

Creditorul poate sa atace actul in instanta, in temeiul actiunii revocatorii.
Adica poate sa anuleze ctr. de v-c si sa va execute silit.

Asta teoretic.

"Asta teoretic" inseamna rar.... spre niciodata sau frecvent? :-S
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
ContSters153185, utilizator
Teoretic adica dupa ce scrie in cartile de specialitate si in legi.
Practic, creditorul trebuie sa probeze reaua-credinta a debitorului. Adica daca erati pus in intarziere ( notificat in legatura cu creditul) si ati vandut bunul sa va micsorati patrmoniul in scopul de a va sustrage de la executare silita, au dreptul sa atace actul in instanta. Daca nu au probe, nu ataca nimic si se lasa la mana lor.
Asa ca, succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe masina Irina Claudiu Irina Claudiu Am primit proces verbal de sechestru pe masina începând cu data de 20.06.2019. Pe data de 6.02.2019 am primit somație sa plătesc integral suma datorata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as vrea sa va adresez 2 intrebari: 1.in cazul in care ... DeliaLazarescu81 DeliaLazarescu81 Buna ziua.As vrea sa va adresez 2 intrebari: 1.in cazul in care detin un imobil impreuna cu mama mea (50/50),poate fi pus sechestru in cazul unui litigiu ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut anterior incuviintarii executarii silite-efecte auraneg auraneg Ma numesc aura si sunt din iasi as avea nevoie de un pic de ajutor....sa va spun...tatal meu are 50 de ani ,acum 3 ani a facut niste credite pe la banci ,din ... (vezi toată discuția)