avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... martor intr-un caz de conducere sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

martor intr-un caz de conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Buna . Am un prieten care a fost acuzat ca a fost baut la volan . Interesant e ca agentii de politie ne-au acostat cand eram pe jos si masina era la 200 de m de noi .
L-au luat tare pe prietenul meu care era mai ametit ca mine sa ii prezinte actele de la masina . Precizez ca erau 2 agenti dar nu erau de la rutiera .Prietenul meu a acceptat sa le predea actele de la masina dupa care am fost condusi la sectie .
Acolo am dat declaratie individual , prietenul meu a refuzat sa dea orice declaratie. Eu am dat o declaratie .Ulterior am fost la spital pentru testul de alcoolemie pe care prietenul meu l-a refuzat .
Vreau sa aflu acum daca imi pot schimba sau retrage declaratia ca am fost si eu baut ...
Va multumesc anticipat.Stima.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:55, 20 Octombrie 2010
puteti sa va schimbati declaratia/
daca imi schimb declaratia si spun ca am fost intimidat sa dau acea declaratie ce se poate intampla ?
Nu este recomandabil sa schimbati declaratia pentru ca in acest caz, ati putea fi acuzat pentru marturie mincionoasa,fapta care se pedepseste cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani,conf.art.260 c.pen.
Daca faceti acest lucru,suportati si eventualele riscuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie cezar jurci cezar jurci Acccident cu tamponari usoare, alcoolemie 1.3% in sange fara sa fie testat cu aparatul etilotest, isi schimba declaratia dupa doua saptamani ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratie Manuilegal Manuilegal Salut sa incep cu inceputul desi nu are legatura cu mine . a fost un scandal de intre 2 grupuri din accest scandal un baiat a ajuns cu maxilarul rupt la ... (vezi toată discuția)