Buna seara!:sorry:Am si eu o problema si nu prea stiu cum sa procedez!Mi s-a adus la cunostiinta,in scris,ca incepand cu data de... compartimentul unde sunt incadrata isi retrage activitatea...In ultima zi de preaviz,am fost informata(tot in scris)de existenta unui post disponibil cu incadrarea de "lucrator comercial" in noul punct de lucru al societatii(tin sa precizez ca inainte de concediere am lucrat tot ca lucrator comercial)Relocarea va avea loc conform CCMNN Art.80 Alin.1 si 2.In aceasta situatie suntem pusi apx.11 pers.
Nici unul dintre noi nu doreste acest post.A-si dorii sa va intreb daca aceasta hotarare ne va afecta intr-un fel sau altul la obtinerea actelor necesare pentru somaj din partea firmei sau la obtinerea salariului compensator.
Tin sa mai precizez ca raspunsul ni se cere in scris ,in cel mult 3 zile.
Va multumec tare mult si astept raspunsurile si sfaturile dnv!
Informarea pe care ati primit-o are ca scop sa permita angajatorului ca in cazul in care dv. refuuzati in scris sa optati pentru acele locuri de munca sa poat angaja alte persoane. Nu va poate afecta la somaj deoarece la data incetarii perioadei de preaviz inceteaza si contractul de munca si trebuie sa beneficiati de masuri de protectie sociala