avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... plata majorari si penalitati dupa intrarea in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

plata majorari si penalitati dupa intrarea in insolventa

As dori sa stiu in baza carui act normativ nu se mai calculeaza majorari si penalitati pentru debite restante de la data intrarii in insolventa a unei firme
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 09:55, 29 Mai 2018
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale, consider ca nu exista un act normativ cu o asemenea stipulatie.
Cu stima !
Art. 41 alin. (1) din Legea 85 privind procedura insolventei:" Nici o dobanda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala , numita generic accesorii, nu va putea fi adaugata creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii"

Pentru creantele nascute in procedura se platesc penalitati.

av. Bostina Elena
Pentru creantele nascute in procedura se platesc penalitati.

Sunteti sigura asupra acestui aspect? Pot fi solicitate penalitati pentru creantele nascute ulterior deschiderii procedurii de insolventa? Pe ce text?

Cu multumiri,
Liviu Samoila
Buna seara .
Articolul de mai sus se refera la faptul ca ,doar pentru creantele anterioare deschiderii procedurii nu se mai calculeaza penalitati si dobanzi,nu cred ca se refera si la creantele nascute dupa data deschiderii procedurii.
Marius Bote .
Art.122^1 din Cod Procedura fiscala: "Pentru creantele nascute anterior sau ulterior datei deschiderii procedurii insolventei nu se datoreaza si nu se calculeaza dobanzi si penalitati de intarziere dupa data deschiderii procedurii insolventei"

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa MihaDrag MihaDrag Buna seara .Va rog sa mi spuneti daca o firma este in insolventa care are inscrise masini in primarie se mai calculeaza impozit .Va multumesc. (vezi toată discuția)
Criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale corneliu84 corneliu84 scurt istoric; un UAT a fost in insolventa in perioada 2014 - 2018. astfel, i se mai pot emite decizii accesorii de catre alta institutie publica unui UAT ce ... (vezi toată discuția)
Art.41 legea 85/2006 ektcib ektcib Buna ziua, La intocmirea tabelului preliminar de creante, administratorul judiciar a cuprins creante reprezentand penalitati (accesorii) care se adauga ... (vezi toată discuția)