avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Art.41 legea 85/2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Art.41 legea 85/2006

Buna ziua,
La intocmirea tabelului preliminar de creante, administratorul judiciar a cuprins creante reprezentand penalitati (accesorii) care se adauga creantelor pana la data deciziei de intrare in insolventa.
Conform art 41 din lg 85/2006 "nici o dobanda, majorare sau penalitate, numita generic accesorii nu va putea fi adaugate creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii"
Are dreptate administratorul judiciar?Ce as putea sa fac daca se aplica in cazul asta art 41.
Va rog sa ma ajutati multumesc
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:57, 17 Februarie 2010
nu v-ati precizat pozitia in cauza.. ce sunteti, debitorul aflat in insolventa sau unul din creditori.. e necesar sa stim asta pentru a va rasp la intrebare..
contestati tabloul preliminar al creantelor.
Sunt debitorul.
am contestat tabelul dar nu am precizat ca este vb de art. 41 doar am scris ca nu are cum sa imi accepte penalitati survenite inaintea datei intrarii Sc in insolventa fara sa zic cf art 41
la contestatia mea a facut contestatie si administratorul si imi da referire la art.72 lit a) precum ca ......"suma acceptata de administratorul judiciar", deci el a aceptat accesoriile si eu ca SC ar tb sa fiu de acord.
Acum ma "judec" cu adm judiciar care ar tb sa ma apere!!!
Buna ziua,
Observati, va rog, ca la art.41 exista prevazute si cazuri de exceptie de la disp. alin.(1)
La intocmirea tabelului preliminar de creante, administratorul judiciar a cuprins creante reprezentand penalitati (accesorii) care se adauga creantelor pana la data deciziei de intrare in insolventa.
Conform art 41 din lg 85/2006 "nici o dobanda, majorare sau penalitate, numita generic accesorii nu va putea fi adaugate creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii"
Are dreptate administratorul judiciar?Ce as putea sa fac daca se aplica in cazul asta art 41.

Administratorul judiciar are dreptate. In tabelul de creante sunt acceptate debitele plus accesoriile calculate pana la data deschiderii procedurii de insolventa .
Art 41 mentionat de dvs produce efecte de la data deschiderii procedurii de insolventa si nu retroactiv deci pana la aceasta data orice creditor in conformitate cu prevederile contractuale sau ANAF in conformitate cu prevederile codului de procedura fiscala pot sa ceara accesorii iar lichidatorul trebuie sa le treaca in tabel bineinteles dupa verificarea lor !!

Alte discuții în legătură

Dobanzile bancare si insolventa marss marss am o societate comerciala la care am solicitat insolventa cu reorganizare judiciara.Sunt in faza de finalizare a tabelului preliminar al creantelor.Daca se ... (vezi toată discuția)
Facturi emise ulterior deschiderii procedurii prevazute de legea 865/2006 dyana33 dyana33 Buna ziua! Am depus o cerere de inscriere la masa credala a unui debitor aflat in insolventa si desi am specificat ca facturile erau emise ulterior ... (vezi toată discuția)
Plata majorari si penalitati dupa intrarea in insolventa monica i monica i As dori sa stiu in baza carui act normativ nu se mai calculeaza majorari si penalitati pentru debite restante de la data intrarii in insolventa a unei firme (vezi toată discuția)