avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Art.41 legea 85/2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Art.41 legea 85/2006

Buna ziua,
La intocmirea tabelului preliminar de creante, administratorul judiciar a cuprins creante reprezentand penalitati (accesorii) care se adauga creantelor pana la data deciziei de intrare in insolventa.
Conform art 41 din lg 85/2006 "nici o dobanda, majorare sau penalitate, numita generic accesorii nu va putea fi adaugate creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii"
Are dreptate administratorul judiciar?Ce as putea sa fac daca se aplica in cazul asta art 41.
Va rog sa ma ajutati multumesc
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:57, 17 Februarie 2010
Cititi mai bine legea!!!
Cititi mai bine legea!!!

Daca la mine va referiti va comunic ca nu citesc legea 85/2006 pentru cultura mea generala , o si aplic !
Va citez din lege 85/2006 art 41 la care faceti referire impreuna cu titlul capitolului din care face parte:

"SECŢIUNEA a 2-a
Deschiderea procedurii şi efectele deschiderii procedurii
Art. 41. - (1) Nici o dobândă, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuială, numită generic accesorii, nu va putea fi adăugată creanţelor născute anterior datei deschiderii procedurii. "

Daca tot nu ma credeti :
VA SOLICIT RESPECTUOS sa postati un anunt cu solutia data de judecatorul sindic la contestatia dvs !!
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa
ektcib a scris:
Cititi mai bine legea!!!

Buna ziua Dle uzer @ektcib,
Spre stiinta Dvs., eu si colegii lichidatori de pe Forum nu "citim" legea.
O studiem si pe urma o aplicam sub controlul judiciar al Judecatorului Sindic.
Practicam insolventa in mod profesionist, nu "dupa ureche".
Daca Dvs. tot ati "citit-o", nu vad de ce mai puneti intrebari pe Forum
Cu stima
Buna ziua,
Imi cer scuze daca s-a inteles gressit ce am vrut sa spun.
Administratorul judiciar a acceptat in tabel accesoriile cerute de catre creditori DUPA DESCHIDEREA PROCEDURII si nu inainte.
Deci, s-au "trezit" toti creditorii sa puna penalitati la datoriile existente (care le-au fost acceptate de administrator) dupa data deschiderii procedurii.
Azi este termen si am cerut inca un termen pt a angaja aparator.
Va multumesc oricum pt raspuns.
Nu se mai calculeaza/accepta penalitati, dobanzi, accesorii dupa data deschiderii procedurii(data incheierii /sentintei de deschidere). Pana la acea data se calculeaza orice. Sigur asta este sensul legii.
Si dupa data pronuntarii legea prevede niste posibilitati de a calcula pentru creditorii garantati
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
Narcizaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzile bancare si insolventa marss marss am o societate comerciala la care am solicitat insolventa cu reorganizare judiciara.Sunt in faza de finalizare a tabelului preliminar al creantelor.Daca se ... (vezi toată discuția)
Facturi emise ulterior deschiderii procedurii prevazute de legea 865/2006 dyana33 dyana33 Buna ziua! Am depus o cerere de inscriere la masa credala a unui debitor aflat in insolventa si desi am specificat ca facturile erau emise ulterior ... (vezi toată discuția)
Plata majorari si penalitati dupa intrarea in insolventa monica i monica i As dori sa stiu in baza carui act normativ nu se mai calculeaza majorari si penalitati pentru debite restante de la data intrarii in insolventa a unei firme (vezi toată discuția)