avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... criza financiară şi insolvenţa unităţilor ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale

scurt istoric;
un UAT a fost in insolventa in perioada 2014 - 2018.
astfel, i se mai pot emite decizii accesorii de catre alta institutie publica unui UAT ce a iesit din procedura de insolventa?
mentionez faptul ca decizia referitoare la obligatiile de plata accesorii a fost emisa pt perioada 2016 - 2018 in timp ce respectivul UAT era in insolventa iar respectiva institutie nu era creditor al UAT ului
multumesc.
Cel mai recent răspuns: corneliu84 , utilizator 18:16, 8 Ianuarie 2020
Art. 80 din Legea 85/2014 spune la alin. 1:
Nicio dobândă, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuială, numită generic accesorii, nu va putea fi adăugată creanţelor născute anterior datei deschiderii procedurii, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 103. (art. 103 se refera la creante beneficiare ale unei cauze de preferinta).

Ceea ce inseamna ca nu se aplica si creantelor nascute dupa data deschiderii procedurii insolventei, acestora putandu-li-se adauga accesorii.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc pentru raspuns
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata majorari si penalitati dupa intrarea in insolventa monica i monica i As dori sa stiu in baza carui act normativ nu se mai calculeaza majorari si penalitati pentru debite restante de la data intrarii in insolventa a unei firme (vezi toată discuția)
Firma in insolventa MihaDrag MihaDrag Buna seara .Va rog sa mi spuneti daca o firma este in insolventa care are inscrise masini in primarie se mai calculeaza impozit .Va multumesc. (vezi toată discuția)
Credit neachitat- calcul majorari miresion miresion Am o societate comerciala care a contractat un credit de la o banca in suma de 100000 ron. Din august 2014, pentru societate a fost deschisa procedura ... (vezi toată discuția)