avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... SRL, care sunt conditiile pt a deveni agent de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

SRL, care sunt conditiile pt a deveni agent de asigurare?

Am un SRL, care are un alt obiect de activitate dar pot activa si domeniul asigurarilor, si as dori sa stiu care sunt conditiile pe care tb sa le indeplinesc pt a putea incheia contracte de mandat cu societatile de asigurare; mentionez ca ma intereseaza sa pot activa la mai multe firme de asigurare.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:33, 21 Octombrie 2010
Ca sa inchei asigurari pe un srl trebuie sa ai un singur cod Caen - o singura activitate care se refera la intermediere asigurari.
Multumesc pt raspuns desi nu-mi place conditia dar sper sa gasesc o solutie. Eu am vorbit pe la firmele de asigurari dar nici directorii de pe aici nu cunosc procedura, ramanand sa se intereseze la Bucuresti. Eu as fi preferat sa adaug la SRL-ul pe care il am si activitatea secundara de asigurari si sa pot incheia contracte de intermediere cu firmele de asigurari....sau macar cu una daca nu as avea voie cu mai multe....
Asiguratorii incheie contracte cu firmele autorizate ca agent asigurari sau broker asigurari.Autorizarea pentru ambele forme, obliga a avea un singur obiect de activitate, acela legat de asigurari.Este normal (sau aproape!) ca cei din firmele de asigurari, sa nu cunoasca detaliile drumului destinat autorizarii intermediarilor cu care incheie contracte(nu-i intereseaza decat certificatul solicitantului).Pentru detalii complete, solicitati o intalnire de consultanta la biroul unic din cadrul Oficiului Registrul Comertului local, unde veti primi sfaturile privind varianta care va va conveni privind autorizarea.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
nucu$, utilizator
Am fost si la Registrul Comertului insa nici de acolo nu m-au lamurit pentru ca ei nici macar nu identificau codul CAEN potrivit pentru ceea ce doresc si mi-au zis sa vorbesc la o societate de asigurari sa aflu pentru ce cod CAEN ar trebui sa cer autorizare. Eu intre timp am identificat codul CAEN (6512) care ma intereseaza si doar sa ma duc iarasi la Registrul Comertului sa imi zica daca se impune obiect unic de activitate dar ....deja mi-ati raspuns dumneavoastra.
Dar nu inteleg cine poate refuza autorizarea activitatii de asigurari: cei de la Registrul Comertului (pentru ca am deja un obiect de activitate) sau cei de la CSA invocand ca nu pot da un cod de agent neavand obiect unic de activitate ?
Unele lamuriri, le puteti afla aici:
[ link extern ] /
si aici:
[ link extern ] :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediar in asigurari.... anamaria01 anamaria01 [b]Am inteles ca intermediarii in asigurari sunt de 2 categorii: - cei cu obiect strict in domeniul asigurarilor(asistentii in brokeraj); - cei cu un obiect ... (vezi toată discuția)
Ce coduri caen sunt interzise la infiintare srl?? adela05 adela05 Stiu ca sunt anumite coduri caen care nu trebuie sa apara in actul constitutiv de infiintare al unui SRL (in ideea ca la infiintare se trec toate codurile caen ... (vezi toată discuția)
Adaugare cod caen andrei. andrei. Buna ziua, Detin un SRL care are cod CAEN 9522, am un spatiu comercial si vreau sa il folosesc ca sediu pentru incheieri de asigurari RCA, CASCO in ... (vezi toată discuția)