avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intermediar in asigurari....
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intermediar in asigurari....

Am inteles ca intermediarii in asigurari sunt de 2 categorii:
- cei cu obiect strict in domeniul asigurarilor(asistentii in brokeraj);
- cei cu un obiect larg de activitate in sensul ca pot face si activitate in asigurari precum si in alte domenii.
Cine imi poate explica si mie in ce consta diferenta dintre cele 2 categorii? Cum imi pot da seama in ce categorie ma incadrez...(excluzand agentii si brokerii in asigurari)...am mai inteles ca ambele categorii au acelasi cod CAEN: ACTIVITATI ALE AGENTILORBORKE-RILOR IN ASIGURARE.....Va multumesc...!!!!
Cel mai recent răspuns: live_maz , utilizator 12:30, 28 Decembrie 2008
Buna seara !
Notiunea intermediarilor in asigurari este reglementata de Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare, de Normele de aplicare a acesteia, de Normele privind registrul intermediarilor in asigurari, s.a.
Brokerii si agentii acestora incheie contracte de asigurare pentru mai multi asiguratori, cu care au conventii incheiate.
Agentii de asigurare care au un contract de intermediere direct cu un asigurator, pot intermedia contractarea de asiguari numai pt. acest asigurator.
Brokerii de asigurare intermediaza incheierea de asigurari in urma obtinerii unei autorizatii din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
O categorie aparte o reprezinta agentii de asigurare subordonati (probabil la asta te referi la a doua liniuta) care intermediaza asigurari ca un obiect de activitate conex celui principal, de regula la un IFN.
V-as ruga sa fiti mai exacta in sensul de a ne comunica speta in concret, situatia dvs.
Multumesc.
nu stiu cum sa explic mai bine...am un prieten care are un SRL cu obiect de activitate codul specific agentilor si broker-ilor in asigurari...firma lui face intermediere in asigurari ceva in genul asistentilor in brokeraj nu stiu exact cum sa denumesc...pe mine ma interesa in mod general la un SRL cu un asemenea obiect de ativitate cum imi pot da seama cand se poate extinde obiectul de activitate si cu alte coduri si cand nu...nu ma interesa neaparat pe caz concret ci sa pot face deosebirea intre cele 2 forme de SRL:
- cand se cere la un asemenea SRL obiect strict in domeniul asigurarilor si
- cand se poate extinde obiectul de activitate?
Daca vreau sa-mi fac acum un SRL cu acest cod CAEN va fi strict in asigurari sau nu.....Am auzit ca la unele firme se poate un obiect mai larg de activitate iar la altele nu...de unde stiu in ce categorie ma voi incadra? As vrea sa fac mai multe pe firma nu doar in asigurari..sa-mi fac un SRL cu un spectru mai larg de activitate.....ma lamuriti si pe mine va rog...sunt noua in domeniu si nu stiu mai nimic despre asta.....nu am pe cine sa intreb care sa ma faca sa intelg mai multe.....:((:((
daca doriti sa exercitati si alte activitati decat asigurari , va infiintati un srl care sa nu contina si sintagma agent de asigurare ci se va numi societate s.c..... s.r.l. obiect principal de activitate : asistenta in brokeraj. obiect secundar de activitate: oricare sau toate cele permise. daca aveti contract cu o societate de asigurari ca si agent, atunci codul caen e acelasi dar va fi obiect unic de activitate si denumirea va contine sintagma agent de asigurari
pt alte detalii scrieti
.succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediar in asigurari OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, Dorim sa devenim intermediari in asigurari si am inteles ca ne trebuie sa fim inregistrati in RAJ (coduri 6621 si 6622)? Nu stiu exact despre ce ... (vezi toată discuția)
Pot sa adaug cod caen 8219 la cod caen 6622? judit2000 judit2000 Buna ziua. Vreau sa stiu daca la infiintarea unei firme SRL,cu activitate principala Cod CAEN 6622 pot sa adaug ca activitate secundara si Cod CAEN 8219? (vezi toată discuția)
Asistent in brokeraj : raj sau raf TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare Buna ziua, Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform ... (vezi toată discuția)