avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificare carnet de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificare carnet de munca

Buna ziua
Trebuie sa intru in concediu crestere copil, si am depus dosarul dupa 5 luni, la cele 2 conditii 12 ani cotizate respectiv 42 zile postnatal obligatoriu prin lege, la ce a de a 2 a nu corespund pt ca am nascut mai tarziu, din lipsa de cunostiinta nu am stiut sa cer inca 5 zile, in cazul meu, de concediu(orice fel) pt a mi prelungi suspendarea contractului, intrebarea mea este se poate modifica retroactiv in cartea de munca data suspendarii contractului si daca da in temeiul a ce acte? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 20 Octombrie 2010
1. Cam incalcita prezentarea dvs.! Sa vad daca am inteles ce spuneti.
2. Daca ati fost in concediu de maternitate ati avut suspendat CIM care s-a reluat imediat dupa incetarea concediului de maternitate.
3. Daca ati nascut mai tarziu si nu sunteti acoperita de concediul de maternitate, vi se poate da un certificat medical pe acele zile ori faceti o cerere catre angajator pentru CO sau CFP.
4. Apoi faceti cerere de suspendare a CIM si intrare in CCC pana la 2 ani.
Buna ziua inca o data,
treburile stau asa: dupa concediu maternitate cum ar fi normal in a 43 zi trebuia sa depun dosarul pentru CIC si eu nefiind in tara nu l-am depus, il depun acum dupa 5 luni, problema mea vine de la inscriere in cartea de munca a suspendarii contractului de pe data de 8.06, in conditiile astea se mai poate modifica data de suspendare printrun act aditional sau o cerere cu data necesara de 13.06?
Va multumesc
1. CCC il puteti lua oricand pana ce copilul implineste 2 ani.
2. Carnetul de munca nu se prezinta la Primarie la dosarul pentru indemnizatie de CCC pana la 2 ani.
3. Pentru ce va este necesara modificarea datei suspendarii CIM? La ce va ajuta?
4. Daca doriti neaparat vorbiti cu angajatorul si faceti o cerere de CO sau CFP pentru cele 5 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire indemnizatie crestere copil ggami ggami Buna ziua! Am un copil care in 4 aug 2013 implineste 2 ani. vreau sa imi prelungesc CCC inca un an. Am intocmit deja actele, dar comisia va fi doar pe 8 aug, ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinapatru alinapatru buna ziua .............am nascut in noembrie 2011 si as dori sa stiu daca sunt obligata dupa terminarea prenatalului sa ma intorc la munca .............va ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez dupa ce am nascut? AvramescuGeorgiana AvramescuGeorgiana Buna ziua! Am si eu o nelamurire.. Am nascut pe data de 16 noiembrie 2011, concediu de maternitate era pana la sfarsitul lunii noiembrie, sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)