avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Am un copil care in 4 aug 2013 implineste 2 ani. vreau sa imi prelungesc CCC inca un an. Am intocmit deja actele, dar comisia va fi doar pe 8 aug, asta insemnand ca raman in aer cu trei zile: 5-7 aug. Pot sa imi iau de la serviciu concidiu fara salar pt acele trei zile fara a modifica ceva? sau e necesar de trei zile de concediu medical? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:42, 13 Iulie 2013
1. Daca copilul implineste 2 ani pe 4 august si nu sunteti in posesia certificatului de handicap atunci faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca(CIM) si reluarea activitatii cu data de 5 august in baza aceluiasi CIM.

2. Cu data de 5 august puteti prezenta un certificat medical sau o cerere de concediu fara plata (CFP).

3. Cand veti intra in posesia certificatului de handicap faceti iar o cerere de suspendare a CIM pentru a intra in CCC pana la 3 ani (sau cat este prevazut in certificatul de handicap).
Multumesc de raspuns. As dori sa mai intreb ceva... Se va modifica indemniziatia din cauza celor trei zile de concediu fara plata? Eu pt concediu fara plata as opta.
Daca va fi concediu fara plata indmnizatiapentru CCC va fi putin mai mica dar nu cine stie ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru al 2 lea copil adda17 adda17 VA ROG SA MA LAMURITI SI PE MINE SAU SA MA SFATUITI CUM TREBUIE SA PROCEDEZ. AM UN COPIL DE UN AN SI 10 LUNI SI SUNT INSARCINATA IN 4 LUNI. COPILUL MEU VA FACE ... (vezi toată discuția)
Modificare carnet de munca ramonaanomar ramonaanomar Buna ziua Trebuie sa intru in concediu crestere copil, si am depus dosarul dupa 5 luni, la cele 2 conditii 12 ani cotizate respectiv 42 zile postnatal ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere si ingrijire copil pana la 3ani (handicap) geo_m_14 geo_m_14 Cum trebuie sa procedez pt a fi sigura ca nu pierd indemnizatia in cel de-al 3lea an? Am stat 2ani in concediu de crestere si ingrijire a copilului si cu o ... (vezi toată discuția)