avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt electronic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt electronic

Buna ziua. Acum cateva luni am ajutat un prieten sa stea la mine,pentru ca nu avea unde sa locuiasca.
Acum cateva zile am observat ca imi lipseau bani din cont..Am descoperit din extrase ca juca poker online. vreau sa ma duc la politie sa depun o plangere.Din cate am inteles ceea ce el a facut se incadreaza la furt calificat si se pedepseste cu inchisoare.
ma gandeam ca daca reusesec sa imi recuperz banii furati de el si as vrea sa retrag plangerea se mai poate?
in cat timp trebuie sa ma duc la politie sa depun plangere? care sunt etapele?
Va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
simonarac, utilizator
Cel mai recent răspuns: simonarac , utilizator 15:50, 20 Octombrie 2010
Fiind vorba de furt calificat aveti timp suficient sa faceti plangerea.
Etapa e doar una: depuneti plangere la politie.
Plangerea nu mai poate fi retrasa, pentru ca odata investite, prin plangerea dvs, organele de cercetare penala solutioneaza cazul intr-un fel sau altul.
Totusi, functie de imprejurarile si situatia specifica, fapta nu e musai sa fie incadrata la furt calificat
Am inteles,doar ca eu am o firma de curatenie,si tot zilele astea am aflat ca lua curatenii generale la care se ducea cu diverse fete,eventual platite cu ziua,sau chiar din oamenii mei mintindu-i cu ceva,ca nu vreau sa fiu deranjata(din cauza ca am un bebe de cateva luni),si lua banii de la clienti dupa ce facea curat,fara sa dea factura,fara nimic,dar se recomanda ca fiind angajat in firma respectiva.Am platit si pt un site si cand m-am uitat peste el sa vad cum este erau toate datele lui de contact nimic de al meu.doar ca pe aceste lucruri nu am dovezi concrete,decat cuvantul la oamenii cu care el a fost.acum trebuie sa mai platesc si la google vreo 50e ca a bagat el reclama,sau ceva de genul
Nu credeti ca este destul de grav?
Daca locuiati impreuna sunt incidente prevederile art 210 c. pen.
Grabiti-va sa pepuneti plangerea.
In cat timp poti sa depui plangerea? Eu tot mai sper poate imi recuperz banii,pentru ca banuiesc ca pentru ce a facut el,sigur va face puscarie?
e posibil?si au vreo importanta si curateniile la care el s-a dus si a luat banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat simonarac simonarac Buna seara.Mai revin cu problema mea cu furtul de pe card.Dupa ce am aflat ca juca poker online dupa cardul meu,acum am observat tot din extrase ca imi mai ... (vezi toată discuția)
Articolul 210(251)furt intre rude ContSters83983 ContSters83983 Buna seara!Am si eu o problema.In urma cu 6 ani am luat la mine in casa o fosta colega de facultate,in fine in luna iulie a acestui an am constatat ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Plangere penala furt hemera hemera am facut o plangere penala pentru furt unei persoane care a locuit in casa mea o perioada. mi-au disparut bijuterii si bani, suma fiind foarte mare. daca ... (vezi toată discuția)