avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM

De pe data de 20.09.2010 am inceput sa lucrez la un magazin alimentar, fara sa semnez contract de munca (in proba), si poate ca o sa para ciudat, am cazut de comun acord cu angajatorul sa nu primesc salariu pt munca prestata in prima luna! In data de 19.10.2010 am avut un control ITM, am completat un formular in care am specificat cate orele si zilele in care am lucrat, ca inca nu am semnat contract de munca. In cateva zile urma sa mi se faca carte de munca si actele sa fie depuse la ITM. Doresc sa stiu ce fel de sactiuni se dau in astfel de cazuri.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 19 Noiembrie 2010
minim 3.000 lei pentru angajator
Codul muncii
Raspunderea contraventionala

Art. 276. - (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:

e) primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 15.000.000 1.500 lei la 20.000.000 2.000 lei pentru fiecare persoana identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 1 miliard 100.000 lei.” (O.U.G. nr. 65/2005)

Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Multumesc pentru raspuns!

Exista posibilitatea de plata a 1/2 din suma in 48 de ore de la data intocmirii procesului verbal? Agentul ITM inca nu a intocmit procesul verbal, nu m-a legitimat, nu a trecut nimic in registrul de control. Exista probabilitatea efectuarii si altor controale la locul de munca pana sa stabileasca o amenda?
Exista posibilitatea achitarii 1/2 din amenda ... de asemenea, ITM-ul poate efectua un nou control.
Mai cititi si voi Codul muncii cu toate modificaril;e la zi!!Nu mai dati aiurea raspunsuri daca nu stiti.Amenda pt. primirea unei persoane la munca fara a avea incheiat contract de munca in forma scrisa este intre 3000 -4000 lei pt. angajator si nu se aplica jumatate din minim in 48 de ore

Alte discuții în legătură

Contestatie pv control itm telu telu La un control ITM pe 09.10.2006 s-a gasit un angajat care a declarat ca lucreaza de pe 04.10.2006 si nu are CIM Pe 10.10.2006 s-a incheiat PV de control in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de control contestat in instanta stelach stelach Buna ziua, am urmatoarea situatie, in urma unui control itm la o societate in cursul lunii iunie 2011, au fost depistate 2 persoane care lucrau fara ... (vezi toată discuția)
Zugravi la negru ContSters370286 ContSters370286 Buna ziua, Aveam acasa 2 zugravi care faceau o igienizare a casei. Pe baza unei reclamatii a unui vecin a venit ITM si le-au luat datele din buletin si ... (vezi toată discuția)