avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces verbal de control contestat in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces verbal de control contestat in instanta

Buna ziua,
am urmatoarea situatie,
in urma unui control itm la o societate in cursul lunii iunie 2011, au fost depistate 2 persoane care lucrau fara cim.
Aceste persoane au declarat ca nu au cim.
Apoi s-au intocmit aceste contracte cu data de 01.05.2011, si s-au transmis in revisal in ziua controlului.
firma a primit amenda de 10000 roni pentru fiecare persoana.
ulterior a facut contestatie in instanta.
Intrebarea mea este, exista vreo sansa de comutare a contraventiei numai pentru netransmiterea revisalului.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tibio , utilizator 18:07, 4 August 2011
nu se poate comuta , se poate cere anularea procesului verbal sau micsorararea cuantumului amenzii avand in vedere gradul de pericol social redus
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Si va rog , imi puteti spune daca poate solicita audierea persoanelor in cauza in instanta.
Inca o data mii de multumiri.
Da puteti administra ca proba proba cu martori chiar persoanele intervievate in timpul controlului. E posibil ca instanta din oficiu sa dispuna audierea acestora.
Insa nu veti avea castig de cauza daca acestea nu infirma ce au declarat in timpul controlului (in declaratia extrajudiciara luata de inspectorii de munca).
doroiman a scris:

nu se poate comuta , se poate cere anularea procesului verbal sau micsorararea cuantumului amenzii avand in vedere gradul de pericol social redus


Cuantumul amenzii nu poate fi micsorat .. anularea procesului-verbal se poate cere numai pentru nerespectarea conditiilor de fond sau de forma privind emiterea acestuia.

.....
In practica unor instante de judecata s-a luat in considerare declaratia salariatilor din care reiese ca presta munca pentru angajator fara a fi semnat cu acesta contract de munca si , prin urmare, s-a respins actiunea ca nefondata.
.....
Daca c.i.m. a fost incheiat in data de 01.05.2011 , atunci de ce nu s-a prezentat inspectorilor ITM?
mai am o rugaminte,
la art 16 al 1 din ordonanta 2/2001 cu privire la continutul procesului verbal unul din elemente face referire la posibilitatea achitarii in termen de 48 ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ(respectiv Codul muncii cu modificarile aduse de legea 40/2011), daca aceasta prevede o asemenea posibilitate.
In codul muncii la cap. raspundere contraventionala, art 276 al 3 , se arata"Contraventiilor prevazute la alin 1 li se aplica dispozitiile legislatiei in vigoare.
va rog sa-mi spuneti daca este corect asa, si organul de control era obligat sa inscrie acest lucru in procesul verbal de control.
Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Contestatie pv control itm telu telu La un control ITM pe 09.10.2006 s-a gasit un angajat care a declarat ca lucreaza de pe 04.10.2006 si nu are CIM Pe 10.10.2006 s-a incheiat PV de control in ... (vezi toată discuția)
Control itm Alina_C_R Alina_C_R De pe data de 20.09.2010 am inceput sa lucrez la un magazin alimentar, fara sa semnez contract de munca (in proba), si poate ca o sa para ciudat, am cazut de ... (vezi toată discuția)
Mentionarea olografa a posibilitatii de plata a jumatate din minimul amenzii intr-un proces verbal de contraventie doinamagurean doinamagurean Buna ziua, Daca aceste P.V sunt standard este permisa adaugirea de mana? Ma refer la posibilitatea platirii a jumatate din suma in 48 de ore conform OG ... (vezi toată discuția)