avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mentionarea olografa a posibilitatii de plata a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mentionarea olografa a posibilitatii de plata a jumatate din minimul amenzii intr-un proces verbal de contraventie

Buna ziua,
Daca aceste P.V sunt standard este permisa adaugirea de mana?
Ma refer la posibilitatea platirii a jumatate din suma in 48 de ore conform OG 2/2001 cap.3 art.28alin1
Cel mai recent răspuns: doinamagurean , utilizator 15:31, 30 Octombrie 2014

Pentru raspuns concret sunt necesare furnizarea de minimum de date relevante
Despre ce PV este vorba ?
PV este un formular tip,care se completeaza olograf,se semneaza de catre agentul constatator si de catre contravenient,care daca apreciaza necesar,poate mentiona obiectiuni
Buna ziua,
Art. 28 al 1 face referire la posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ si nu a jumatate din suma. Daca agentul constatator nu a facut in procesul verbal mentiunea posibilitatii achitarii in 48 de ore a jumatate din minimul amenzii, nici cei de la Administratia Financiara nu va vor permite aceasta plata. Si asa cum se precizeaza in art 28 al 1 din Og 2/2001, da, agentul constatator poate face mentiunea platii in 48 de ore a jumatate din minimul amenzii, chiar daca formularul nu are aceasta rubrica, numai daca actul normativ prevede, in mod expres, posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii. Daca agentul constatator nu a facut aceasta mentiune in procesul verbal, doar o instanta judecatoreasca va putea stabili , in cadrul plangerii contraventionle, daca sunt aplicabile dispozitiile art 28 al 1 la amenda aplicata contraventiei sanctionate.
Buna ziua,
Este vorba de un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei emis de o primarie. Contraventia este construirea fara autorizatie. Doreamn sa aflu daca la ,,alte mentiuni,, se poate mentiona de catre agentul constatator posibilitatea achitarii a jumatate din amenda . Procesul verbal standard nu cuprinde aceasta posibilitate. Deci ,este valabila daca apare scrisa de mana?
Multumesc mult

Multumesc din suflet pentru promptitudine.

Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)