avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina ridicata abuziv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina ridicata abuziv

Acum cateva saptamani mi-a fost ridicata masina din sectorul 6, pe motiv ca am parcat-o la mai putin de 25 de m de intersectie. Mentionez ca in acea zona aveam parcarea permisa si nu exista panouri care sa ma avertizeze de faptul ca imi poate fi ridicata masina, iar masina a fost parcata atsfel in cat sa nu deranjeze circulatia in nici un mod. Consider ca din punct de vedere al regulamentului circulatiei am comis o abatere si faptul ca am fost sanctionat contraventional este ok, dar ridicarea masinii, consider ca este un furt. Ma intereseaza daca pot da in judecata autoritatile pt faptul ca mi-au ridicat masina fara a ma instiinta intr-un fel (daca eram plecat din tara ce faceam? aveam de platit 280 lei pe o zi de stationare, in curtea firmei de ridicari auto, oare cat aveam de plata dupa o luna?), cat ar dura un astfel de proces si cat ar costa acesta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:52, 22 Octombrie 2010
Aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal sa il contestati,ca si masura luata la instanta competenta teritorial locului unde a fost constatata contraventia.
Masina a fost ridicata numai de firma sau la ridicarea acesteia a fost prezent si un politist ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri politia locala si firma de ridicari auto lovy8519 lovy8519 Buna ziua, Vineri 04.05.2012 in jurul orei 18:40 am parcat autoturismul personal pe pavajul din fata Mitropoliei (Piata Unirii – Bucuresti), acesta ... (vezi toată discuția)
Parere privind ridicare auto niculaet niculaet Buna ziua! As dori o parere juridica in urmatoarea speta: In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)