avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... taxa de reziliere contract de telefonie mobila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

taxa de reziliere contract de telefonie mobila

am incheiat telefonic o intelegere cu vodafone la 1 iulie 2010 pe 6 luni fara sa mi se spuna ca daca renunt mai devreme la aceea intelegere voi avea de plata o taxa de reziliere de 150 euro, cate 25 euro pentru fiecare luna in parte.
Spuneti-mi, va rog, daca este legal sa-mi faca asta, cerandu-mi 50 euro pe doua luni, desi eu am platit in avans abonamentul pe doua luni, deci nu ar mai fi doua luni de plata ci doar una si cateva zile. Stiu ca s-a dezbatut acest lucru anul acesta in Parlament si ca firmele de prestari servicii nu mai au voie sa ceara taxa de reziliere.
Care este adevarul?
Multumesc frumos!
Luena
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:04, 21 Octombrie 2010
din punctul meu de vedere..puteti rezilia contractul acela fara sa platiti nimic
Taxa de reziliere este nula absolut indiferent de data incheierii contractului de telefonie mobila.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Si daca cei de la Vodafone se incapataneaza si-mi trimit asa cum mi-au spus pe urmatoarea factura ca plata taxa de 50 euro, taxa rede reziliere, nu-i platesc? Inseamna ca nu-mi pot face nimic?
Va multumesc pentru raspunsurile primite!
Numai bine,
Luena
Imi cer scuze ca intervin din nou, dar as mai dori sa stiu daca intelegerea pe care am avut-o cu cei de la Vodafone, prin telefon, tine loc de contract? Avand in vedere ca eu nu am semnat nimic, nici macar nu am vazut vreo hartie in acest sens!
Intelegerea "telefonica" pe care ati avut-o cu cei de la societatea furnizoare de telefonie mobile, nu tine loc de contract insa, a fost concretizata intr-un raport juridic-cvasi-contract (o prestare de servicii acceptata de beneficiar).

Conform art.986 C.civ. "Cvasi-contractul este un fapt licit si voluntar, din care se naste o obligatie catre o alta persoana sau obligatii reciproce intre parti."


Daca primiti factura ce va contine c/v taxei de reziliere, notificati societatea in cauza ca "nu acceptati la plata factura reprezentand c/v taxei de reziliere", aceasta "taxa" fiind nelegala, practica judiciara, anterior mentionata, fiind edificatoare, in acest sens.

Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"justa despăgubire" telefonie mobilă ioanageanta94@gmail.com ioanageanta94@gmail.com Am o întrebare legată de \"justa despăgubire\" cerută de Vodafone în cazul rezilierii unui contract de telefonie mobila. Contractul a fost pe 2 ani, fiind ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone nooXcape nooXcape Buna ziua, va contactez pentru un sfat / eventuala reprezentare într-o problema legata de rezilierea unui contract cu operatorul de telefonie mobilă ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cosmote legea 161/2010 rbarbulescu rbarbulescu Buna ziua, In anul 2008 am facut un abonament la cosmote pe o perioada de 1 an. In anul 2009 am prelungit contractul pe 2 ani iar Cosmote mi-a oferit 50E ... (vezi toată discuția)