avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie in Grecia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie in Grecia

Buna ziua.
Sunt nascut pe 30 ianuarie 1954 si lucrez din anul 1972. Intentionez ca la anul (2011)sa-mi stabilesc resedinta in Grecia, sa mai lucrez acolo si sa ies la pensie acolo. Va rog sa-mi spuneti de ce drepturi de pensie ma voi bucura in Grecia pentru perioada lucrata in Romania. Daca imi depun actele de pensionare in Grecia va trebui eu sa obtin actele din Romania? Este posibil ca perioda lucrata in Romania sa-mi fie luata in considerare ca vechime pentru pensia din Grecia?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:54, 22 Octombrie 2010
Perioada lucrata in Romania constituie stagiu de cotizare si in Grecia in vederea deschiderii drepturilor de pensie (numai perioada, nu si veniturile pentru care s-a retinut si virat CAS in Romania).

Pentru adaugarea perioadei lucrate in Romania la cea pe care o veti lucra in Grecia urmeaza sa va adresati casei de pensii de care veti apartine in Grecia si sa completati formularele europene. Schimbul de formulare se va face intre state. Puteti beneficia de pensie si din partea statului elen, si din partea statului roman. In Romania indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani.
Accesati link-ul de mai jos si cititi si raspunsurile date acolo.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata maia1956 maia1956 Tatal meu are 32 ani lucrati in romania si 5 ani lucrati in spania.....cind poate iesi la pensie anticipata........si cum se procedeaza cu ani lucrati in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea perioadei lucrate in israel in vederea acordarii pensiei in romania eliza12 eliza12 ma bucur ca am gasit acest forum Lucrez de peste 6 ani in Israel. Nu de mult timp am ascultat la tv o stire referitoare la acorduri intre Israel si ... (vezi toată discuția)
Pensie ovidiu radu ovidiu radu Mâ numesc Ovidiu Radu, Sînt cetâtean român cu domiciliul în strâinâtae (Franta) din anul 1990. Sînt nâscut în anul 1955 Casa de pensii din ... (vezi toată discuția)