avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general rambursare tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

rambursare tva

O societate comerciala are de recuperat 9700 ron tva si de plata 8400 ron la bugetul de stat (valoare formata din majorari impozit profit si o amenda). Cum isi poate compensa aceste datorii si in baza carei legi se face acest lucru?
Va multumesc!:D
Cel mai recent răspuns: midadu , utilizator 11:04, 21 Octombrie 2010
Se poate cere rambursarea tva-ului prin bifarea in Decl 300 pentru valoari mai mari de 5.000 ron cnf CF.
Orice cerere de rambursare atrage dupa sine un control temetic pe TVA de la Anaf.
Dupa finalizarea controlului se poate cere compensarea cu impozitele neplatite de societate. Se compenseaza doar impozite din acelasi tip de buget.
Eu credeam ca este valabil Ord. MFP 263/2010 cu aplicabilitate privind deconturile incepand cu februarie 2010.
Aici am gasit textul acestui ordin (www.cabinetexpert.ro/2010-03-02/omfp-263-2010-procedura-solutionare-deconturi-sume-negative-tv..). Nu este valabil si pentru ce am intrebat eu? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare tva iudith2000 iudith2000 Buna ziua.As avea va rog urmatoarea intrebare:daca am TVA de recuperat si impozit pe profit datorat,pot face cerere de compensare a celor 2 obligatii fiscale ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva! pacosteee pacosteee Se mai poate recupera tva dupa desfintarea firmei in cazul in care firma are de recuperat un tva de 3.500 de ron (35 milioane vechi)? As dori un raspuns pe ... (vezi toată discuția)
Compensare tva cu dobanzi si penalizari oanamari98 oanamari98 Se pot compensa obligatii de plata, respectiv dobanzi si penalizari de intarziere aferente impozitului pe profit cu TVA de recuperat? E necesara o cerere ... (vezi toată discuția)