avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Compensare TVA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Compensare TVA

Buna ziua.As avea va rog urmatoarea intrebare:daca am TVA de recuperat si impozit pe profit datorat,pot face cerere de compensare a celor 2 obligatii fiscale sau acest lucru se face cu control fiscal?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:08, 18 Martie 2010
Doar in cazul suma de recuperat la TVA este mai mare de 5.000 lei se poate solicita rambursarea sumei respective prin depunerea decontului de TVA cu optiune de rambursare. Suma ceruta la rambursare nu se va restitui decat dupa compensarea cu eventualele obligatii pe care societatea le are la bugetul de stat consolidat.
incepand cu deconturile tva la februarie de aplica omfp 263/2010
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva midadu midadu O societate comerciala are de recuperat 9700 ron tva si de plata 8400 ron la bugetul de stat (valoare formata din majorari impozit profit si o amenda). Cum isi ... (vezi toată discuția)
Compensare tva cu dobanzi si penalizari oanamari98 oanamari98 Se pot compensa obligatii de plata, respectiv dobanzi si penalizari de intarziere aferente impozitului pe profit cu TVA de recuperat? E necesara o cerere ... (vezi toată discuția)
Recuperare t.v.a. IARCA IZABELA IARCA IZABELA Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum. (vezi toată discuția)