avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SA asociat in SRL. Am nevoie de AGA si de la SA pt ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SA asociat in SRL. Am nevoie de AGA si de la SA pt orice mentiune la SRL??

Buna ziua! Am urmatoarea speta: am un SA care este asociat unic intr-un SRL si este asociat impreuna cu ps fiz in alt SRL. Nelamurirea mea este, de cate ori se va face o modificare la SRL, cu toate ca exista AGA a SRL-ului care este semnata si stampilata si de reprezentantul legal al SA, mai am nevoie si de AGA de la SA pentru aceiasi operatiune?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:46, 20 Octombrie 2010
Daca reprezentantul legal al SA-ului a fost mandat sa semneze hotararile SRL-ului prin actul constitutiv sau ulterior printr-o AGA, in limitele mandatului, poate sa o faca fara prezentarea hotararii AGA la SA la fiecare modificare a actului constitutiv.
am o hotarare aga de la SA prin care se aproba infiinatarea SRL-ului si X este imputernicit sa reprezinte legal SA in cadrul SRL. E suficient?
Credeti ca la registru imi cere si AGA de la SA?
trebuie sa va mentionez ca persoana care reprezinta SA in cadrul SRL este unul dintre administratorii SA si asociat ps fizica in SRL. Deci?
Nu are relevanta faptul ca reprezentantul SA are calitatea de asociat in SRL. Cred ca e suficient, dar referentii de la registrul comertului sunt cei care va evalueaza actele. SUCCES!
Dar in cazul unui control, credeti ca e posibil sa-mi ceara?
In general controalele vin la SA, stiu ca la SRL nu prea se practica, dar prin absurd!
Va multumesc pentru raspunsuri! Numai bine!

Alte discuții în legătură

Dizolvare/radiere srl cu asociat persoana juridica straina thegreencoffee thegreencoffee Buna ziua, Avem un SRL-ul compus din 3 asociati, din care unul este PJ externa (UE). Sunt interesat de actele necesare ce trebuie aduse de asociatul PJ ... (vezi toată discuția)
Administratori cu puteru depline. cine semneaza?? adela05 adela05 Am un SRL cu 4 administratori. In actul constitutiv se prevede astfel: administratorii au puteri depline, lucreaza impreuna. administratorul care reprezinta ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga srl prin mandat sictiran sictiran Buna ziua, Reprezentantul legal al unei societati comerciale (SRL) emite o hotarare AGA in calitate de mandatar, cu invocarea art 121 din legea ... (vezi toată discuția)