avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la avocat

Intr-un proces penal, avocatul ales a cerut si a primit o suma, in doua transe (cca 40% si 60%), pentru asistenta pe parcursul urmaririi penale. Intrucat, de la inceput a manifestat o totala lipsa de implicare (nu vreau sa intru in amanunte), cel cercetat si familia au decis sa renunte la serviciile avocatului, notificandu-l in acest sens si solicitanu-i returnarea celei de-a doua transe de bani. Banii ii fusesera trimisi prin mandat postal. Bineinteles ca, in paralel, a fost angajat un alt avocat, care s-a dovedit a fi un profesionist, total dedicat meseriei.
Problema este ca a trecut o luna de la notificare, iar avocatul initial nu a dat nici un semn de viata. Ce credeti ca este de facut ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adi Lungu , utilizator 19:58, 21 Octombrie 2010
Este trist, dar ma asteptam la aceasta tacere...
buna ziua .
ati postat de mai multe ori aceasta intrebare .
incercati sa-l contactati telefonic pe primul avocat si spuneti-i ca doriti sa reziliati contractul de asistenta juridica incheiat . de asemenea, solicitati restituirea unei parti din onorariu avand in vedere rezilierea contractului .
daca este corect, avocatul va va returna o parte din banii primiti , pentru serviciile prestate .
aveti chitante pentru onorariul achitat ? cel putin pentru prima transa ?
Buna seara. In momentul in care i s-a comunicat renuntarea la serviciile sale, avocatul respectiv a inchis telefonul. Nu apucasem sa incheiem contract de asistenta juridica. Cum am mentionat, l-am notificat in vederea restituirii unei cote-parti din suma platita, urmare a renuntarii la serviciile sale. Pentru sumele platite exista confirmari de primire. Chitante? Probabil doar ce o fi depus la dosar.
Ce putem face, sa-l actionam in justitie, sa-l reclamam la barou? Ne deranjeaza, pe langa lipsa de profesionalism, si banii aruncati pe fereastra, mai ales ca si actualul avocat costa (de data asta, justificat).
Se pare ca dati dovada de obiectivitate, pentru care va respect si va multumesc.
A. Lungu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot renunta la un avocat? akyla akyla Am un contract de \"reprezentare si asistare juridica\" (asa este trecut pe contract). Avocatul nu citeste toate actele depuse la dosar, nu stie date ... (vezi toată discuția)
Voi fi dat in judecata de fostul meu avocat planoristul planoristul Am renuntat la serviciile avocatului meu printr-o scrisoare prin care l-am instiintat de denuntarea contractelor . Motivul a fost o implicare foarte slaba in ... (vezi toată discuția)
Plingere anamar72 anamar72 Am platit 1800 euro unui avocat si pentru banii platiti am semnat intr-un registru fara sa i-mi dea chitanta sau contract de asistenta juridica,fara ca acesta ... (vezi toată discuția)