avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot renunta la un avocat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot renunta la un avocat?

Am un contract de "reprezentare si asistare juridica" (asa este trecut pe contract).

Avocatul nu citeste toate actele depuse la dosar, nu stie date importante despre speta, ba mai mult a fost foarte deranjat cand i-am cerut sa fie serios si sa trateze cu profesionalism speta, pentru ca vazusem cate erori sunt. De exemplu, imi trimisese pe email o varianta a actiunii, in care erau date trecute gresit. Spunea ca cel impotriva caruia deschid procesul a facut ceva, cand de fapt trebuia scris ca NU a facut.
Nici macar termenele nu le respecta. Am semnat cu el pentru ca mi-a spus ca in 1-2 zile depunem actiunea, dar a trecut o luna si abia de imi raspunde (nici pe email, nici la telefon).

Nu mai am incredere ca ma poate reprezenta, astfel ca doresc terminarea colaborarii si returnarea intregii sume platite. Nu am platit avans, ci intreg onorariul inainte de a face ceva. Nu este nici ieftin, pentru ca am preferat sa "dau un ban si sa stau in fata".

Cum as putea sa ii cer incheierea colaborarii si returnarea intregii sume de bani platite, astfel incat sa nu o suceasca si sa ramana cu banii (sau o parte din ei) si eu sa raman fara o reprezentare corecta?
Nu a depus nimic, si nici nu vreau sa mai depuna ceva, dar nici nu o sa platesc "orele" cu bataia de joc a sa.

Exista vreun articol/lege ca sa pot sa ii trimit un email cu "conform articolului X, nu mai doresc colaboarea si cer returnarea intregii sume"? Ar ajunge atata?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
akyla, utilizator
Cel mai recent răspuns: akyla , utilizator 07:25, 15 Septembrie 2022
Sunt 2 aspect distincte reziliere contractului de reprezentare si asistenta si restituirea integrala a sumai avansate de catre dv
Rezilerea contractului se poate realiza in conditiile reciproc asumate dv avand dreptul sa invocati aspectele anterior precizate
Puteti sa comunicati notificare official prin care informati ca renuntati la serviciile acestuia si doriti rezilierea contractului de reprezentare si asistenta juriidca
Referitor la restiuire integrala suma acordata de catre dv este mai problematic deoarece va veti confrunta cu situatia in care avocatul va invoca ca s-a prezentat in instanta ca a acordat timp pentru studiere documente,etc
Daca amiabil nu puteti solutiona analizati varianta actiunii in instanta
Tocmai aici este problema ca nu s-a prezentat in instanta. Nu a depus actiunea de o luna de zile, desi inainte de semnarea contractului imi spusese ca in maxim 1-2 zile va fi depusa la registratura.

Cat despre studierea documentelor, nici macar nu stia data de expirare a unui contract cheie pe care il avea in posesia dumnealui, depus la dosarul sau. Am doar un text gresit, incomplet, trimis pe email.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
akyla, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract prestari servicii madalinatl madalinatl Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:am incheiat un contract cu o firma de constructii pentru niste lucrari de consolidare a unui ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre avocat Farasansa Farasansa Buna ziua. Situatia mea: am semnat un contract cu un avocat pentru a ma reprezenta intr-un proces. Avand in vedere insa ca nu am avut de unde face rost de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract - se returneaza avansul? uisanata uisanata Buna ziua. va cer ajutorul in legatura cu un contract de proiectare. Am incheiat un contract de proiectare (eu sunt proiectantul) pentru executia unui ... (vezi toată discuția)