Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla cu o firma care a intrat in procedura de executare silita, in conditiile in care nu are in patrimoniu niciun fel de active. Administratorul acesteia poate fii implicat in vreun fel?
Va multumesc
Este vorba despre un SRL, executat pentru neplata obligatiilor catre stat
Este foarte important de precizat despre ce tip de firma (S.R.L., S.A., S.N.C.) este vorba si care este temeiul juridic al obligatiilor penru care a fost executata silit. Deci reveniti cu precizarile de rigoare.
Sunt intr-o situatie similara, am avut un SRL si am desfasurat acte de comert in 2001 apoi am oprit totul(din 2001 pana azi), am ramas cu datorii la stat de 1.900 ron si am ajun azi la 9.000 ron(baza la care s-au tot adunat penalitati si majorari de intarziere!!).Mi-am cerut insolventa si m-am trezit ca se cere in instanta atragerea raspunderii mele patrmoniale ca persoana fizica(azi se judeca!!).Ideea este ca daca ai datorii la buget, pe ,,foamea'' asta, fiscul nu te iarta!!!Dupa trecerea debitului pe persoana fizica finantele trimit somatie de plata apoi daca nu platesti trec la executarea bunurilor personale!, incep cu salariul si poprirea conturilor personale apoi , daca tot nu platesti te cauta la bunuri ca sa tile execute.Daca nu ai, ramai cu tinicheaua de coada si te urmaresc pana isi recuperaza debitul!Devi un fugar in tara ta! Ma rog se poate discuta...oricum si eu sunt necajit pentru ca am ajuns in situatia asta de ,,caca'', dac vrei mai putem discuta.
Trebuie avut in vedere faptul ca atragerea raspunderii administratorilor pentru datoriile societatii (S.R.L.) nu se face automat. Cu toate acestea, raspunderea se poate atrage in situatia culpei dovedite a acestora. In speta, fiind vorba de creante fiscale, se poate atrage raspunderea admiistratorului, care avea obligatia legala a dispunerii si efectuarii acestor plati la bugetul statului.
Poprire conturi
gritosu
As vrea sa intreb, exista prevazut un termen legal cand \"expira\" o poprire pe conturi? sau poprirea se ridica doar in momentul in care se efectueaza plata. ... (vezi toată discuția)