avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare patrimoniu administrator?
Discuție deschisă în Executare silită

executare patrimoniu administrator?

Sunt administrator si asociat unic la un srl care datoreaza bugetului de stat 9.000 ron.Am comercializat cosmetice in anul 2000/2001 si am ramas cu ,,tepe'' in piata astfel ca am renuntat la ,,business'' .Din 2002 nu am mai ,,miscat'' nimic dar am ramas cu o datorie la buget de 2.000 ron care pana azi(cu majorari ,penalitati etc) s-a facut 9.000 ron.Pana in 2004 am depus bilanturi dupa care nu am mai depus nimic.Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa ma inregistrez la ORC ca firma fara activitate din 2004.Anul acesta am demarat eu procedura de insolventa,varianta simplificata.La insistentele reprezentantului finantelor s-a cerut atragerea raspunderii mele, patrimoniale.Stiu ca saptamana viitoare judecatorul va da o sentinta in acest sens deoarece nu am depus documentele contabile cf. legii , dilema mea este legata de faptul ca eu SUNT DE ACORD sa achit debitul dar nu pot decat din salariul pe care-l am!Vor accepta cei de la finante o plata esalonata sau imi vor executa apartamentul in care lociesc cu sotia si un copil mic de 7 ani?Ce se poate face, care sunt pasii CONFORM LEGII, pe care-i fac cei de la finante pentru recuperarea debitului respectiv?
Va multumesc anticipat pentru informatii/sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:55, 7 Octombrie 2010
Conform codului de procedura fiscala, chiar in cazul atragerii raspunderii personale, spatiul minim de locuit al debitorului, este exceptat de la urmarire.
Daca aveti alte venituri (salariu, bunuri mobile,etc), creditorul dvs. va popri salariu, conturi in banca, sau va incerca sa vanda alte bunuri mobile (sau imobile, daca sunt mai multe) proprietatea debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa judita judita Buna ziua, am si eu o intrebare : Ce presupune cand finantele incep procedura de insolventa pt o firma, iar firma nu are bunuri mobile, nici imobile(au fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita danielat danielat Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla cu o firma care a intrat in procedura de executare silita, in conditiile in care nu are in patrimoniu ... (vezi toată discuția)
Bunurile firmei fany22 fany22 Buna, Cum pot afla ce bunuri mobile, imobile, bani, etc. are o firma? Pot afla de undeva acest lucru? si daca da, cat ar costa? Multumesc! (vezi toată discuția)