avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită drept civil
Discuție deschisă în Executare silită

drept civil

X-(va rog sa ma ajutati.in 2007 am obt o hot jud def si irev prin care trebuia sa platesc o sulta de 12900 ron din care am reusit sa platesc 4000 ron anu acesta pe casa respectiva am demolato si am obt autorizatie de constructie pe numele meu .matusa mea ma ameninta ca ma chiama iar in instanta ca imi ia casa si mi-a cerut o hirtie scrisa cu toti banii pe care i -am dat . ce ma sfatuiti sa fac ca este o smechera .multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:56, 21 Octombrie 2010
va poate executa pentru diferenta de bani pe orice bun mobil si imobil ce va apartine; nu e nevoie sa va actioneze in judecata, este suficient sa mearga la un executor judecatoresc
avoct Cristina Popescu
am inteles dar si daca au trecut 3 ani de la proces'
Din enuntul scris de dvs. se intelege (sau cel putin eu asta inteleg!) ca suma de 4.000 lei s-au platit in anul 2010. Daca plata partiala asultei s-a facut inainte de implinirea a 3 ani dupa ce HJ a ramas irev. putem vorbi despre o intrerupere a cursului prescriptiei dreptului de a cere si obtine executarea silita.
Oferiti mai multe informatii, cu date exacte.
suma de 4000 de ron am platito pe parcursul a 4 ani dar nu exista nici o hirtie sau act ca eu am dat banii sau ca ea a primit semnat de mine de aceea vrea acuma sa ii dau o hirtie semnata cu banii pe care i-am dat
Vedeti cand a ramas irev. HJ, de atunci s-a nascut dreptul de a cere executarea silita, si socotiti 3 ani. Daca s-au implinit, atunci dreptul creditorului dvs. de a cere executarea silita s-a prescris.

Alte discuții în legătură

Prescrierea unei datorii grigio grigio daca o persoana vrea sa deschida un proces ptr a dovedi intreruperea unei prescripti ce dovezi trebuie sa aduca in fata instantei. Mentionez ca sulta trebuia ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca florin858 florin858 In anul 2007 ianuarie prin firma unde lucram am contractat un overdraft in valoare de 3500 de lei(6 salarii), tot in acelasi an firma a dat faliment si nu ... (vezi toată discuția)
Competenta executorilor judecatoresti Cristianna Cristianna Buna ziua!Am de executat silit o hotarare judecatoreasca in care o firma ne este datoare 300.000 milioane lei impreuna cu dobanda legala.Firma se afla la 500 ... (vezi toată discuția)