avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu banca

In anul 2007 ianuarie prin firma unde lucram am contractat un overdraft in valoare de 3500 de lei(6 salarii), tot in acelasi an firma a dat faliment si nu s-au mai facut virari in contul de salarii. Contul a ramas neacoperit. Anul trecut am primit o instiintare de la banca ca am o restanta de 15 zile in valoare de 200 si ceva de lei, am fost l banca sa ma interesez si au zis ca descoperitul a ajuns la suma de aproape 9000 de ROn, le-am spus ca trebuiau sa ma instiinteze in toata perioada asta daca eu le sunt dator si achitam , dar nu dupa atata timp . Am fost sunat recent de catre un operator de la EOS KSI ca le sunt dator cu 4000 de lei suma restanta. Le-am spus ca nu el achit nimica.
Ce pot face?
Am discutat cu un executor judecatoresc si mi-a zis ca datoria s-ar fi prescris, este adevarat?
Stiu ca datoria ramane dar nu sunt de acord sa le platesc o suma asa mare.
Astept raspunsul d-voastra.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
florin858, utilizator
Cel mai recent răspuns: florin858 , utilizator 13:59, 6 Martie 2014
Datoria ramane ( o puteti plati cand si daca doriti) , insa dreptul de a va executa silit e prescris. Implinirea termenului de prescriptie il invocati pe calea contestatiei la executare daca se va ajunge sa fiti executat silit.
Deci ma pot executa silit? Asta insemnand ce? Proprire pe salariu sau pe bunuri?
Nu, domnule, nu veti fi executat silit. Daca se va cere executarea dvs silita, puteti contesta.
Am inteles.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)
Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Eos ksi-recuperare creanta iulian_g77 iulian_g77 Imi cer scuze ,dar sunt nevoit sa cer sfatul unui specialist in legatura cu problema mea. In 2007 am luat un credit de nevoi personale pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)