avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii

Buna ziua. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: in apartamentul meu s-au produs infiltratii de apa, ce au drept sursa instalatia de ape pluviale de pe acoperis (nu stiu daca e corecta 'terminologia :">); sunt afectate toate apartamentele de pe coloana, adica 4 etaje.
Situatia a 'debutat' in urma cu 5 luni si pana acum d-na administrator n-a facut altceva decat sa ne duca cu vorba; a cerut o suma locatarilor, pt. reparatii (am platit-o, evident), chiar a venit un cetatean, in urma cu 2 sapt, in ap. meu 'sa verifice' nu stiu ce tevi, ocazie cu care a spart o bucata din peretele afectat, dupa care nu s-a mai intamplat nimic, cu exceptia faptului ca mi se solicita diverse sume de bani (pt fondul de investitii, pt nu stiu ce proces in care se afla asociatia cu fostul administrator), dar pt. Problema noastra nu intentioneaza, se pare, sa intreprinda nimic.
Va rog, spuneti-mi, ce pot face in aceasta situatie, din cate stiu, reparatiile de acest tip intra in cheltuielile comune si administratorul are obligatia (sper sa nu ma insel) sa rezolve problema. Nu cred ca mai e nevoie sa mentionez ca starea ap meu se degradeaza pe zi ce trece, lucru care, evident, n-o intereseaza absolut deloc pe d-na administratorX-(

Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 19:08, 20 Octombrie 2010
1-Problemele legate de buna functionare a partilor comune din condominiu constructie +instalatii revine in exclusivitate asociatiei de proprietari,care prin hotararea adunarii generale dispune executarea lucrarilor care necesita un aport financiar apreciabil
2-Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari
3-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine obligatia legala sa se implice in solutionarea problemelor cu care se confrunta in condominiu proprietarii
4-Pentru a indeparta astfel de situatii neplacute,incheiati asigurare facultativa a locuintei ,eventualele costuri datorate prejudiciilor cauzate de defectoasa functionare a partilor comune constructii/instalatii,urmand a fi recuperata de la proprietarul care se face vinovat
Coloana pluviala face legatura intre terasa blocului si subsol. Probabil ca teava este sparta si trebuie inlocuita. Un instalator autorizat va poate rezolva problema, doar sa il angajati. Este o instalatie comuna a asociatiei, fapt pentru care reparatia va fi suportata de intreaga asociatie.
Adresati o sesizare scrisa presedintelui asociatiei individual, sau impreuna cu ceilalti locatari afectati, daca nu primiti raspuns va adresati primariei.
Este o lucrare care ar fi trebuit executata cat timpul a fost frumos. Grabiti-va.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

probleme asociație de propietari Valutzuu Valutzuu Bună ziua , am probleme cu asociația de proprietari și cu proprietarii aferenți coloanei unde locuiesc. Problema sta cam așa, sunt proprietar al unui ap ... (vezi toată discuția)
Buna seara. in urma cu o jumatate de an am achizitionat un apartament ... mihaeladriana2012 mihaeladriana2012 Buna seara. In urma cu o jumatate de an am achizitionat un apartament la etajul 4. Problema este ca, instalatia pluviala originala aflata deasupra casei ... (vezi toată discuția)
Inlocuire teava de scurgere bloc38 bloc38 Buna ziua, locuiesc intr-un apartament la bloc. De peste o luna am o infiltratie de apa din plafonul de la bucatarie. Instalatorul chemat de asociatia de ... (vezi toată discuția)