avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuire teava de scurgere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuire teava de scurgere

Buna ziua,
locuiesc intr-un apartament la bloc. De peste o luna am o infiltratie de apa din plafonul de la bucatarie. Instalatorul chemat de asociatia de locatari a diagniosticat ca teava de scurgere a blocului (din plumb) e fisurata si nu se poate repara, trebuie inlocuite intreaga coloana de scurgere. Singurul apartament afectat de pe coloana este al meu. Evident vecinii de pe aceasi coloana nu vor sa auda.

As vrea sa stiu daca asociatia este obligata sa faca aceasta inlocuire sau poate refuza.

multumesc
Cel mai recent răspuns: bloc38 , utilizator 17:02, 22 August 2017
Atat timp cat instalatorul a concluzionat ca defectiunea exista la teava de scurgere a blocului,
aceasta reprezinta parte comuna si intretinerea si reparatia acesteia intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care prin actul de infiintare preia obligatia gestionarii si administrarii,intretinerii in stare tehnica de functionare a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu
Recuperarea sumei de executie reparatie instalatie comuna,urmeaza sa fie initial suportata de catre asociatia de proprietari si ulterior recuperata prin repartizare tuturor proprietarilor care sunt deserviti de respectiva instalatie parte comuna
Daca defectiunea este la partea comuna instalatie,asociatia de proprietari are obligatia sa se implice pentru solutionare,sa desfasoare acte si actiuni pentru remedierea acesteia
Multumesc pentru raspuns. Exista un termen de la data constatarii in care sint obligati sa inceapa lucrarile ? Trebuie sa le trimit o somatiesau sa fac o cerere ? Am impresia ca se pregateste o tergiversare cu anii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Probleme cu canalizarea la asociatia de proprietari dorel13 dorel13 Apartamentele de pe coloana unei scari de bloc au urmatoarea problema: Cel de la ultimul etaj a desfiintat conducta de scurgere de la chiuveta si WC din ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)