avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. In urma cu o jumatate de an am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. In urma cu o jumatate de an am achizitionat un apartament ...

Buna seara.
In urma cu o jumatate de an am achizitionat un apartament la etajul 4. Problema este ca, instalatia pluviala originala aflata deasupra casei scarii necesita reparatii si cand ploua torential sunt infiltratii pe casa scarii si la vecinul de vizavi.
Ultima oara acesta m-a amenintat ca ma in judecata pentru daune deoarece doar acoperisul de deasupra apartamentului meu mai foloseste instalatia pluviala amintita, celelalte au fost modificate cu scocuri pe exterior.
Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in acest caz. Mentionez ca am notificat verbal la asociatia de locatari. Mi s-a promis ca se va repara dar cu atat am ramas.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:01, 25 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instalatia pluviala reprezinta parte comuna ,
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si instalatii
Notificati oficial asociatia de proprietari prin reprezentant legal cu obligatia asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Instalatia de preluare si deversare ape meteorice este parte comuna,astfel ca vecinul nu are temei legal sa va actioneze pe dv in instanta
Daca vecinul are pretentii se poate adresa asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii apartament Alecs25 Alecs25 Buna ziua Doresc sa ma ajutati cu problema de mai jos: Prin balconul apartamentului trece teava pluviala a blocului, teava care in momentul amenajarii am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu nevoie de o indrumare teava de sub bloc de ... Laura_dana Laura_dana Buna ziua Am si eu nevoie de o indrumare locuiesc intrun apartament nou fara subsol cu 3 scari Scara unde stau eu are probleme cu teava de canalizare adica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament ... RaduB123 RaduB123 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament aflat la etajul 8 intr-un bloc de 10 etaje. Ultimele 2 etaje sunt etaje retrase si au ... (vezi toată discuția)