avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii apartament

Buna ziua

Doresc sa ma ajutati cu problema de mai jos:
Prin balconul apartamentului trece teava pluviala a blocului, teava care in momentul amenajarii am ascuns-o in spatele unei masti din gips carton. In momentul cand ploua torential, tot tavanul mi se uda ai imi ploua in casa de trebuie sa stau cu lighianele prin casa inclusiv in aplicele din tavan im curge apa.
Intrebarea mea catre dvs este urmatoarea:
Daca administratia blocului cheama o firma pentru verificare si se dovedeste ca din cauza deteriorarii a tevi pluviale am problema cu plouatul in casa, trebuie sa mi se repare si daunele cauzate de apa sau doar teava pluviala?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Alecs25, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:44, 15 Mai 2020
Buna ziua,
trebuie sa va repare si incaperea daca se dovedeste ca de vina pentu infiltratiile din apartament este teava pluviala.
Conform disppzitii in vigoare asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune de condominiu
In astfel de situatii,asociatia de proprietari are obligatia legala sa desfasoare demersuri pentru remediere deficiente strict la partea comuna condominiu-dar nu este legal obligata sa execute si finisajele interioare
Daca detineti asigurare facultativa apartament care sa prevada inclusiv riscul de inundatie,asiguratorul va incheia dosar de dauna va acorda c/v prejudiciu si recupereaza costurile prin actiune impotriva asociatiei de proprietari
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa de la pluviala!!! DanM14 DanM14 Buna seara! Am o mare problema legata de pluviala. Locuim la etajul 2 al unui bloc cu 4 etaje. Acum ca a tot plouat, la noi in casa a fost maraton de golit ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu produs de spargerea tevii de apa pluviala VirgilW VirgilW Buna ziua, va rog sa-mi comunicati modul in care pot recupera prejudiciile provocate de inundarea apartamentului proprietate personala (ataj 5 din 10) din ... (vezi toată discuția)
Buna seara. in urma cu o jumatate de an am achizitionat un apartament ... mihaeladriana2012 mihaeladriana2012 Buna seara. In urma cu o jumatate de an am achizitionat un apartament la etajul 4. Problema este ca, instalatia pluviala originala aflata deasupra casei ... (vezi toată discuția)