avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA contabilitate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

contabilitate

Buna seara ,
Va rog sa-mi spuneti cum se inregistreaza suprasolviri tva rezultat in urma controlului de fond de catre inspectorii fiscali ,multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:05, 21 Octombrie 2010
reformulati , va rog , intrebarea

Deci , in urma controlului a fost stabilit un tva de 7550lei , in situatiile de la fisc a fost gasita o suma de 8500lei care nu s-a regasit in evidentele societatii noastre si acestea inspectorul fiscal le-a considerat suprasolviri din anii precedenti ,acum vin cu intrebarea eu aceste suprasolviri le inregistrez in contabilitate pentru ca mi le-a pus in decizia finala de impunere ,sau mi le regleaza la administratia fiscala?
inteleg ca este o necorelare intre fisa pe platitor de la fisc si evidenta contabila .
Aceasta necorelare are drept cauze fie o declaratie neinregistrata in fisa, fie o plata . Nu as recomanda sa luati de bun ceea ce este in fisa pe platitor , fara sa faceti reglarea acesteia pentru ca nu ati face altceva decat sa preluati , poate , o situatie incorecta pe seama unei cheltuieli ( am in vedere o nota contabila de genul 6xx= 4423 ) care nu are acoperire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglare fisa helenita helenita buna seara , cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( ... (vezi toată discuția)
Dilema B.E.C. ARION B.E.C. ARION impozitul pe profit si tva stabilit suplimentar in cadrul unui control fiscal ,cum se inregistreaza in contabilitate,care sunt notele contabile,#-o (vezi toată discuția)
Ce note contabile trebuie sa fac pentru tva? analici analici Buna ziua O firma platitoare de TVA trimestriala are la sf.urmatoarele solduri: 4424=974.19 4426=1346.37 4427=1880.2 4428=9022.94 Ce note contabile ... (vezi toată discuția)