avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere titluri de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere titluri de proprietate

Mostenesc un T.P.cu o suprafata de teren intravilan obtinut de mama mea pe baza legii 1/2000.In anul2007 am aflat ca unul din vecinii mei efectueaza cadastru intrand pe terenul meu 2000 m.p.Am mers la primar care mi-a spus ca vecinul(care este si nasul primarului) are T.P. valabil si ca problema se poate rezolva numai in instanta. M-am adresat unui avocat care m-a sfatuit sa deschid actiune de granituire, sa stopez cadastrul la oficiul de cadastru si sa cer interdictie de vanzare. Luand cunostinta din dosar de continutul T.P. al paratului am constatat ca parcela care se suprapunea cu terenul meu intravilan era trecuta in extravilan si cu un numar de parcela de intravilan dar care era situata la 2km de parcela mea, in schimb vecinii corespundeau.Totodata am constatat paratul detine in mod real o suprafata de teren intravilan mai mare decat are trecut in registrul agricol.Am completat cererea si am chemat in judecata comisiile de fond funciar, locala si judeteana solicitand instantei anularea partiala aT.P. al paratului.Am cerut si s-a efectuat expertiza topo care a confirmat suprapunerea si faptul ca paratul detine teren intravilan mai mult decat avea dreptul.Primaria a facut obiectii la raportul de expertiza iar instanta a admis obiectiile urmand ca sa se repete expertiza.Suntem in octomrie 2010, la trei ani de la inceperea procesului si suntem ca la inceput, mai putin firele de par alb care s-au inmultit pe capul meu.Va rog sa-mi spuna cineva ce pot sa mai fac in aceasta situatie?Astept cu nerabdare si va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:52, 20 Octombrie 2010
sa va inarmati cu rabdare si sa asteptati finalizarea dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare sau anulare expertiza topo, parte integranta a sentintei civile Lucian27 Lucian27 Am sentinta civila din 2011, irevocabila cu obiect granituire si revendicare. Conform experizei efectuate fara coordonate stereo, gresite terenul meu se ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Topografiere teren viorel77 viorel77 În ce constă lucrarea de expertiză topografică a terenului extravilan si intravilan (practic)? (vezi toată discuția)