avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Va cer parerea in urmatoarea speta.
Am fost oprit in data de 03.10.2010 de catre un politist pentru depasire pe linie continua. Am refuzat semnarea procesului verbal, spunandu-i ca vreau sa-mi fie trimis acasa. Mi-a cerut in schimb sa semnez pe dovada (pentru primirea ei).
Nu am primit pana acum procesul verbal, in schimb am primit de la IPJ o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca din data de 19.10.2010 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile.
Intrebari:
Nu trebuia sa primesc mai intai procesul verbal prin posta pentru a-l putea contesta?
Are vreo legatura semnarea dovezii de circulatie cu luarea la cunostinta a procesului verbal?
Astept un raspuns cat mai urgent
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:33, 21 Octombrie 2010
nu trebuia sa semnati dovada.acum va trebui sa contestati in instanta masura suspendarii permisului.
Pot sa contest daca nu am procesul verbal?
contestati adresa prin care vi s-a comunicat ca v-a fost suspendat permisul si solicitati sa vi se comunice si o copie dupa procesul verbal.
Va multumesc mult pentru promptitudine
Voi reveni cu detalii
athe a scris:

contestati adresa prin care vi s-a comunicat ca v-a fost suspendat permisul si solicitati sa vi se comunice si o copie dupa procesul verbal.

Adresa a fost emisa este ca urmare a celor constatate prin procesul verbal de constatare a contraventiei, care nu i-a sosit inca acasa contravenientului.
Contravenientul poate contesta la instanta competenta locului unde s-a constatat contraventia, in termen de 15 zile de la primirea la domiciliu numai procesul verbal,el fiind actul legal de constatare a contraventiei,nu adresa care este o consecinta a constatarii.

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cu politia rutiera ??? mariusbratfalean mariusbratfalean Buna ziua, Am fost oprit de Politia Rutiera (doi politisti) si mi s-a retinut permisul pentru o presupusa neacordare de prioritate. Mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara a primi procesul verbal mcmikai mcmikai Buna ziua, Am primit ieri 19.07.2013 un plic trimis de catre IPJ Arges in care se afla un fel de instiintare,prin care sunt informat ca in termen de 5 zile ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 de zile pentru trcere pe rosu Sorin.1986 Sorin.1986 Buna seara! Acum 1 ora mi`a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru ca am trecut pe rosu. Am refuzat sa semnez procesul verbal, dar permisul a ramas ... (vezi toată discuția)